Açılış törenini Devrek belediye Başaknı Çetin Bozkurt, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, CHP Devrek İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Uzundal, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Devrek Gençlik ve Spor Müdürü Cihan Durdubaş, Okul Müdürü Sonay sarımeşe, belediye meclisi üyeleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okullara yaptığı hizmetleri aralıksız sürdüren Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Cumhuriyetin 98. Yıldönümü nedeniyle Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi'ne Atatürk büstü yaptırdı. Büstün yapımına Atatürkçü Düşünçe Derneği Devrek Şubesi de katkı ve destek verdi.

BAŞKAN BOZKURT: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında bir konuşma yapan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, "Aslında söyleyecek çok fazla bir şey yok. Mustafa Kemal Atatürk söylenecek her şeyi söylemiş. Biz sadece üzerimize düşen görevimizi yerine getiriyoruz. Okul yönetiminin talebi üzerine okulumuza Büyük Atamıza yakışan bir Atatürk büstü inşa ettirdik. Bize dünya lideri Mustafa Atatürk'ün büstünü yapma şansı veren okul yönetimine teşekkür ediyorum. Dünyada hiçbir lider yoktur ki binlerce yıl kul olan, teba olan bir ülkenin insanlarını 15 yılda yurttaş haline getirsin. Ülkemizi kuran ve kurtaran uygar bir ülke olmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'e laik birer birey olmak durumundasınız. Atatürk, en hakiki mürşittir, ilimdir dediği için hepimizin yolu ilim irfan yolu olmalıdır. Hepimizin yolu Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu olmalıdır. Büstümüz okulumuza ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun"dedi.

"CUMHURİYETİMİZİ KORUYUP KOLLAMAYA KARARLIYIZ"

ADD Devrek Şubesi Başkanı Tülay Karademir de törende yaptığı konuşmada, "Bir ulusu yoktan var eden, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk her zaman gönlümüzde yaşıyor ve yaşamaya da devam edecektir. Onun ilke ve devrimleri ışığında ülkemizi yüceltmeye, Cumhuriyetimizi koruyup kollamaya her zamanki gibi kararlıyız."dedi.

Başkan Karademir sözlerini, Atatürk'ün, "Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır."sözünü hatırlatarak tamamladı.

"EMANETİNİ SÜREKLİ CANLI TUTACAĞIZ"

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Nebahat Akar da yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında emanetini sürekli canlı tutabilmek adına yenilenen Atatürk Büstünün yapımında bizlere destek olan Devrek Belediye Başkanı Çetin bozkurt'a, Atatürkçü Düşünce Derneği Devrek Şube Başkanlığı'na, Okul idaremize ve yardımlarını esirgemeyen halkımıza, okul yönetimi ve okul aile birliği adına çok teşekkür ediyorum"dedi.

PLAKET VERİLDİ

Daha sonra ADD Devrek Şubesi tarafından hazırlanan, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, işadamı Nazmi Öksüz ve Avrupa Devrekliler Derneği Başkanı Ufuk Saraç'a plaketleri verildi.