Karadağ Otomotiv'in Sahibi Aslan Karadağ ile Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Eski İşletmecisi Akın Kavi arasındaki silahlı saldırı olayının detayları ortaya çıktı.

Aslan Karadağ, olayın gerçekleştiği anları ifadesinde şöyle anlattı:
"Akın Kavi'yi yaklaşık 15-20 senedir tanırım. Kendisi Zonguldak İlinde esnaflık yapar. Tam tarihini hatırlamıyorum ancak 2017 veya 2018 yılı olabilir, Akın Kavi Soğuksu da bulunan işyerime kendisi geldi, bana vadeli araba verip vermeyeceğimi sordu, karşılığında çek vereceğini söyledi. Ben 330.000 TL değerinde WOLKSWAGEN marke araç verdim. Aracın futarası vardır. Karşılında Akın Kavi'nin kendi şirketine ait çeklerini aldım. Akın Kavi çeklerini gününde ödemedi ve çekleri Vakıfbank tarafından yazıldı. Çekleri ödeyemeyince yanıma geldi ve bana TTK kurumuna iş yaptığını ve karşılığında alacağı olduğunu, TTK kurumundan parayı aldığında bana ödeyeceğini söyleyerek bana parça parça 174.000 TL parayı Vakıfbank üzerinden ödedi. Geri kalan borcunu en kısa sürede ödeyeceğini söyledi, kendisini bir kaç kez ikaz ettim ancak parayı ödemedi. Aldığı aracın fiyatı nerdeyse iki katına çıktı. Asıl borcumu alamadığım için ben mağdur oldum. Hatta kendisine aynı verdiğim arabadan aynısı al ver dedim.
Bu gün yani 17.06.2021 günü saat: 08:30 sıralarında kardeşim Lütfi'nin hal binasında bulunan işyerine gittim. Akın Kavi'yi gördüm, kendisini görünce yine borcunu neden ödemediğini sordum, beni neden atlattığını sordum, o da bana hitaben "Benim televizyonum var, Halkın Sesi Gazetesi arkadaşımdır. Seni tefeci diye gazeteye verir mahvederim" dedi. Bende bu lafına sinirlendim ve "Borcunu öde, televizyon borç ödemiyor" dedim. Sözlü olarak tartıştık, sinirlendim, ayağa kalktı ve sinirle belimde bulunan kurusıkı tabanca ile bir el havaya ateş ettim. Sonra Akın Kavi olay yerinden kaçtı. Orada bulunan arkadaşlar araya girdi. Sonra kurusıkı tabancayı sebze kasalarının bulunduğu yere attım.
Polisler gelince polislere bu kurusıkı tabancayı teslim ettim, hatta polislere rızam ile arabama dahi
Baktırdım."