TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Birhan Şahin, il genelinde 4029 asansöre denetim yaptıklarını belirterek 536 asansörün sarı ve kırmızı etikette olduğunu belirtti.
Sarı ve kırmızı etiketin kullanılamaz işareti olduğunu belirten Birhan Şahin, "Zonguldak Merkez'de 1025 asansöre denetim yaptık 147 si sarı ve kırmızı etek etiketli bunun 30 tanesini mühürledik" dedi.

Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Şahin, denetimler hakkında şu bilgileri verdi; "Asansör yasası çıktığından beri denetimlerimizi Denetim Yönetmeliği'ne göre yapıyoruz.
Yaklaşık 5 yıldır Zonguldak il genelinde oda olarak denetimleri biz yapıyoruz. Ekiplerimiz asansörlerin eksikliklerini tespit ediyorlar. Sarı ve kırmızı etiketli asansörler kullanılmaz oluyor.
Yeşil ve mavi etiketli asansörler kullanılmaya devam ediyor.
Asansörlerin apartman yönetimi kimdeyse sorumluluğu ondadır. Biz eksiklikleri tespit ederiz, bakım ve onarımını asansör firmaları yapıyor. Sonrasında biz etiketlerine bakıyoruz.
Zonguldak il genelinde toplamda 4029 asansör var. İl genelinde 3493 asansör mavi ve yeşil etiketli, 536 asansör sarı ve kırmızı etiketli.
Zonguldak merkez ilçede 1025 asansör var. Zonguldak merkezde 878 mavi, yeşil etiketli asansör 147 sinde ise sarı ve kırmızı asansörümüz bulunuyor.
Sarı ve kırmızı etiketli olan 147 asansörün 30'u bugün itibari ile mühürlendi."