Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanlığı'nın 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen genel kurulda mevcut Başkan Arzu Kara yeniden başkan seçildi.

Zonguldak Belediye Nikah Salonu'nda yapılan genel kurula; Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mithat Bülent Bağcı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Zonguldak ve Bartın temsilcileri ve çok sayıda üye katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu genel kurulda Divan Başkanlığı'nı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören yürüttü.

"GERİDE BIRAKTIĞIMIZ 2 YILI DÜNYAYI SARAN BİR PANDEMİ İLE GEÇİRDİK"

Yeniden başkan seçilen Arzu Kara, kongre konuşması şöyle: "30 yıla yaklaşan şanlı mücadelemizde Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız diye çıktığımız yola çıktığımız ilk andan itibaren başımız dik, yüreğimiz cesur ve duruşumuz nettir. Ekmek kavgamızın önüne koyduğumuz Türkiye Sevdamız ve bu uğurdaki fedakarlıklarımız bizim en önemli gurur kaynağımızdır. Türkiye'nin yaşadığı her zorlu süreçte, Milli Sivil Toplum kuruluşu olarak Türkiye Kamu-Sen, Türk Sağlık-Sen Büyük Türk Milletinin ve Devletinin yanında olmuştur. Hainle hain olan, terör örgütlerine payandalığı seçen, aklını kiraya veren, inandığı değerlerin hepsini menfaati için anında terk edenlerle kuşatılmış bir sivil toplum dünyasında milli duruşuyla fark yaratan sendikamız sadece bunları bile düşündüğümüzde şükürler olsun ki Türkiye Kamu-Sen'liyiz, Türk Sağlık-Sen'liyiz diyoruz. Sivil toplum örgütü olarak ortaya koyduğumuz tavrı ve mücadelemizi sendikacılıkta çalışanın hak ve hukukunda da en net biçimde herkes görmektedir. Geride bıraktığımız 2 yıla yakın bir süreyi dünyayı saran bir pandemi ile geçirdik. Bu zor süreçte sağlık çalışanlarının kahramanca mücadelesine herkes tanık oldu. Yaşanılan ve yaşatılan tüm zorluklara rağmen cefakar sağlık çalışanları millet ve devlet için canları dahi olmak üzere her türlü fedakarlıklarda bulundular."

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TEMEL TALEPLERİ SÜMEN ALTI EDİLDİ"

"Bizde pandeminin ortaya çıktığı ilk andan itibaren sağlık çalışanlarının temel sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çektik. Alanlara çıktık, başvurularda bulunduk, görüşmeler gerçekleştirdik. Kurumlarda sağlık çalışanları ile hep beraber olduk. Çözüm aradık, çare sunduk. Kısacası çalışanların sesi, nefesi olduk. Tabi ki çözdüğümüz meseleler oldu, ilerleme kaydettiğimiz süreçler yaşandı. Israrla dile getirmemize rağmen temel taleplerden görmezden gelinenler oldu. Fakat biz hiçbir zaman mücadeleden geri durmadık durmayacağız. Çünkü "Mücadele edenler her zaman kazanamaz ama kazananlar hep mücadele edenlerdir" sözünü kendimize şiar edindik, asla mücadeleden vazgeçmedik. Çok şükür ki anlattığımız, aktardığımız hep sendikal mücadelemiz olmuştur. Bakın bir toplu sözleşme hezimeti yaşandı. Sağlık çalışanlarının temel talepleri sümen altı edip, kapsamı sınırlı, getirisi zayıf düzenlemelerin altına imza atanlar yüzde 40 zam aldık, Kazanımlarımıza kimse sahip çıkmasın, tarihi toplu sözleşme diye hiç sıkılmadan konuşuyorlar. Enflasyonun TÜİK'e göre yüzde 20'lerde olduğunu düşündüğümüzde bunların aldıkları sıfır zamdır. Yani memurun cebine bir kuruş dahi koyamadılar. 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro gibi iki önemli beklentide belirsiz bir sürece tamam dediler."

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İSTEĞİ, SÖZLERİN YERİNİ İCRAATLARIN ALMASIDIR"

"Türkiye Kamu-Sen bunlara itiraz ettiği içini masayı terk edip, bu anlaşmayı kabul etmediğini ilan etmiştir. Çünkü biz çalışanın memnun olmadığı hiçbir şeye evet demeyiz. Sağlık ve sosyal hizmet kolunda yapılan anlaşmanın da genel toplu sözleşmeden bir farkı yoktur. Sağlık çalışanlarının ücretlerinde kapsayıcı, nitelikli, makul, sürdürülebilir ve çalışanın mağduriyetlerini sonlandıracak bir ücret artışı olmadıkça hizmet kolu sözleşmesinin bir anlamı olmayacaktır, olmamıştır. Sağlık çalışanlarının temel talepleri olan döner sermayeler, ücretlerin iyileştirilmesi, şiddet v.b meselelerle ilgili somut adımlar atılmalıdır. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca sabit ek ödemelerin maaşlara ekleneceğini ifade etmiştir. Söz konusu düzenleme önemli bir gelişme olmakla birlikte döner sermayeler ve ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. Bununla birlikte yeni, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikası ana ekseninde adil, hakkaniyetli ve tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinde artış sağlayacak bir ücret sisteminin kurulması daha zaruridir. Sağlık çalışanlarının sorunlarına çözmeye yönelik her irade beyanı ve atılan adım bizleri memnun eder fakat beklentimiz ve sağlık çalışanlarının isteği, sözlerin yerini icraatların almasıdır. Geride bıraktığımız dört yıl içerisinde şube yönetim kurulu üyelerimizden temsilcilerimize kadar yılmadan baskılara boyun eğmeden mücadele eden tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Hiçbirinizin hakkının asla ödenmeyeceğini de iyi biliyorum. Bugün seçimlerimizi yapacağız. Yarın ise tek bir işimiz var o da çalışmak. Hiç durmadan duraksamadan çalışacağız, yorulmak kelimesini lugatımızdan çıkaracağız. Olağan genel kurulumuzun öncelikle şubemize, teşkilatımıza ve üyelerimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum."