Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 'Artan İklim Değişimine Karşı Polinatör Çeşitliliğinin Korunması' projesi çifti eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitime Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Tarım ve Orman İlçe Müdür Vekili İlker Erkan ve çiftçiler katıldı.

İlk olarak projenin tanıtım filmi izlendi. Doç. Dr. Yasemin Güler (Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ankara) "Artan İklim Değişimine Karşı Polinatör Çeşitliliği eğitimi verildi.

Dr. Çiğdem Özenirler (Hacettepe Üniversitesi-Biyoloji Bölümü) Tozlaşma ve tozlaştırıcılar, Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen (İstanbul Üniversitesi-Biyoloji Bölümü) kabak ve domates deneme alan tozlaştırıcı, avcı böcek ve parazitoid çeşitliliği, Dr. Hasan Cumhur Sarısu (Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Eğirdir-İsparta) kabak, domates ve bakla deneme alanlarından elde edilen ürünlerin ekonomik analizi, Dr. Aydemir Barış (Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ankara) kabak, domates ve bakla deneme alanlarında tespit edilen hastalık ve zararlılar konusunda eğitim verdiler.

Soru ve cevap kısmından sonra eğitim sona erdi.