Galatasaray ve Milli takımın eski oyuncusu Ergün Pende TÜFAD seçimleri için geldiği Zonguldak'ta ziyaretlerde bulundu, memleket havası aldı. Zonguldakspor ile ilgili açıklamalarda bulunan Ergün Penbe, kırmızı-lacivertli ekipten teklif alıp almadığı konusunu da değerlendi. Tesis ve sabit gelir konuları hakkında da konuşan Penbe Zonguldakspor ile ilgili bazı tespitlerde bulundu.

"ZONGULDAKSPOR PLAY-OFF'TA OLABİLİRDİ"

Zonguldakspor'un play-off mücadelesinin içinde olabilecek bir performans sergilemesine rağmen tesis ve ekonomik nedenlerdendolayı sıkıntı yaşadığını belirterek ''Beyaz grupta Zonguldakspor'dan daha kötü takımlar vardı. Bence Zonguldakspor daha da üstte bitirebilirdi. Bazı etkenler nedeniyle play off'u bile bence kaçırdı. Tesis sıkıntısı, idman sahası ve ekonomik sıkıntı Zonguldakspor'u olumsuz etkiliyor. Zonguldakspor'un ligden düşme gibi bir durumu yoktu. Baktığımız zaman Zonguldak'tan kötü takımlar vardı. Bence Zonguldak takımı daha da üstte bitirebilirdi. Bazı etkenler nedeniyle play off'u bile bence kaçırdı. Tesis sıkıntısı, saha, idman sıkıntısı ve ekonomik sıkıntı Zonguldakspor'u etkiliyor''dedi.

"ZONGULDAKSPOR'TAN TEKLİF ALDIM"

Sık sık Zonguldakspor'u çalıştırması konusunda taraftarlardan yoğun istek gelen Ergün Penbe kırmızı-lacivertli ekipten transfer teklifi alıp almadığı sorusuna ise ilginç yanıt verdi. Penbe "Zonguldak benim memleketim. Teklif gelmemesi abest olur. Ben bugüne kadar seçtiğim takımlarla ilgili çok hata yaptım. Biraz daha o yüzden seçici olmaya çalışıyorum. Tabi ki Zonguldakspor'da her zaman görev almak isteriz. Ama doğru zaman da ve doğru şartlar oluşması lazım''şeklinde konuştu.

Ergün'ün bu açıklaması Zonguldakspor'da şartların iyi olmaması nedeniyle teklifi kabul etmediği, ve bir daha hata yapmak istemediği mesajı ortaya çıktı.

"ÇALIŞMAK İSTİYORUM"

Bu sezon bir takımda teknik direktörlük yapmak istediğini belirten Ergün Penbe ''Amacım bu sezon hocalık yapmak. Bu sene hem televizyon yorumculuk da yapmadım, hem de hocalık yapmadım. Bu seneyi, boş geçirdim. Aslında İnegölspor'da 1 senelik daha sözleşmem vardı. Başkan'ın ve yönetimin bırakmasının ardından ben de bıraktım. Kongreyi bekledi. Bazı takımlardan teklif vardı. O sırada onları da kaçırmış oldum. Sezon içerisinde ve dışında arayan takımlar oldu. Anlaşmazlıklar oldu. Diğer hocalar gitti oralara. Bu sene çalışmak istiyorum. Sezon yeni bitti. Teklifler olacaktır. En iyi teklifi değerlendirmek istiyorum. Bu seneyi toplantılara okullarda panellere katılarak geçirdim.Ara sırada dağda kampa gittim. Türk futboluna hizmet etmek istiyorum. Bu seneyi dolu dolu geçirmek istiyorum" dedi.

FATİH TERİM UMUT GETİRDİ, TAKIMI ŞAMPİYON YAPTI"

Yıllarca formasını giydiği Galatasaray'ın şampiyonluğunu değerlendiren Ergün Penbe, ''Bu sezon Galatasaray'ın şampiyonluğunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Uzun bir maratondu. Mutluluğa eren takım Galatasaray takımı oldu. Bence bu sene güzel bir lig oldu. Hem alt tarafı hem de üst tarafı. Son ana kadar çekişme içerisinde geçti. İzlenebilir bir lig haline geldi. Galatasaray'ın şampiyon olmasından dolayı çok mutluyum çünkü benim eski takımım. Fatih hoca geldikten sonra zaten umutluyduk. İyi bir takımı vardı Galatasaray'ın. İyi bir de teknik direktör olunca şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi olmuştu. Şampiyonluk ta bunun göstergesi''dedi.

Editör: Pusula Gazetesi