Vali İsa Küçük Uluslar arası EMİTT Turizm Fuarı&8217;nın açılışı için gittiği İstanbul&8217;da Bartınlılar Derneği Federasyonu&8217;nu ziyaret etti. Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Toksöz, TSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Akmaz ve Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Nalbant&8217;ın da hazır bulunduğu ziyarette, Vali Küçük dernek üyeleri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. BARFED´in başkanlığındaki toplantıda Vali İsa Küçük, Bartın Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Nalbant ve Bartınlı hemşerilerinin tek tek hal ve hatırlarını sordu.


Termik santrali de konuştular


Dernek üyeleri Vali İsa Küçük ile Bartın Limanının durumu, üniversite, sanayileşme, termik santral kurulması, engellilerin topluma kazandırılması, İstanbul´da yaşayan gençlere yönelik olarak Bartın´da turizm konseptinin geliştirilmesi, Bartın 2023 çalışmasında revizyon ihtiyacı, doğalgaz, KÖYDES çalışmaları ve organik tarım konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Dernek üyeleri bu konularda toplantı yapılmasını kararlaştırdı.


Hatıra ormanı çalışması


BARFED Genel Başkanı Hasan Nalbant, toplantılardan birinin Anadolu yakasında diğerinin ise Avrupa yakasında olmak üzere yılda iki kere yapılması konusunda fikir birlikteliğine varılan toplantıda yaptığı konuşmada, BARFED Bartın Hatıra Ormanının hayata geçirilmesi için önümüzdeki günlerde çalışma yapacaklarını söyledi. Nalbant bu konuda Vali İsa Küçük´ten destek istedi.



Editör: Pusula Gazetesi