Bartın&8217;ın da standının yer aldığı Uluslararası EMİTT Turizm Fuarı başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve 60 ülkeden 3 bin 600 katılımcının katıldığı açılış törenine Bartın&8217;dan Vali İsa Küçük, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Toksöz, İl Genel Meclisi üyeleri Musa Gürüz, Sefai Dikyurt, Uğur Timur, Bartın Aktif İş Adamları Derneği Başkanı Birol Dikyurt, İstanbul&8217;da Yaşayan Bartın Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Nalbant katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Bartın standının başında karşıladığı davetlilerle ve ziyaretçilere yakın ilgi gösterdi.


Bartın Derneği destek veriyor


İstanbul Beylikdüzü&8217;de bulunan Tüyap Fuar Merkezinde gerçekleştirilen fuarın ilk gününde Bartın ili Batı Karadeniz Kalkınma Birliği çatısı altında dokuzuncu holde yer alan Bartın standında Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen geleneksel el sanatı &8216;Bartın İşi Tel Kırma&8217; ve yöreye özgü kültür ve turizm değerleri sergilenirken, yöresel yiyeceklerin sunumu yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü&8217;nün organize ettiği stantta Büyükçekmece Bartın Derneği gözleme pişirerek ziyaretçilere ikramıyla sunuma destek oldu.


2 gün daha sürecek


Vali İsa Küçük Bartın standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay´a Bartın standı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı&8217;nın Bartın ilindeki yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. Bartın standını ziyaretinden memnun kaldığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay&8217;a ressam Cengiz Keskiner&8217;in ahşap Bartın evi sulu boya resmi ve Bartın işi tel kırma çanta hediye edildi. 2 gün daha devam edecek olan Fuarda 130 metrekare alan içerisinde kendisine yer bulan Bartın standında bugün ve yarın yerli ve yabancı turistlere yönelik tanıtımlar gerçekleştirilecek.

Editör: Pusula Gazetesi