Zonguldak´taki Çinli işçiler İlkbahar Bayramı´nı ülkelerinden binlerce kilometre uzaklıkta buruk kutladı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Zonguldak´ın Çatalağzı beldesinde bulunan düğün salonuna gelen Çinli işçiler, Çin´de 8 gün olarak kutlanan İlkbahar Bayramı´nın sevincini yaşadı. Resmi bayramları nedeniyle iki gün izinli olmanın mutluluğunu yaşayan işçiler, önceden süsledikleri ve eğlenceye hazır hale getirdikleri salonda kendi müzik ve dansları eşliğinde gönüllerince eğlendi.
Kutlama programında müzik ve dansların yanı sıra hediye çekilişi, stand up gösterisi ve işçilerin kendi kültürlerini yaşatan konuşmalar yapıldı. Termik santral inşaatında çalışkanlıkları, iş disiplini ve sempatik tavırları nedeniyle sevilen Çinli işçiler, sahnede de yeteneklerini sergiledi. Mankenleri aratmayan güzellikteki Çinli kadın işçilerin söylediği şarkılar, büyük alkış aldı. Salonun yetersizliği nedeniyle bazı işçiler gösterileri dışarıdan izledi. Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim ve yöre
halkından bazı Zonguldaklılar, işçileri yalnız bırakmadı. Çinli işçiler nedeniyle beldede canlanma olduğunu söyleyen Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, "İşçiler, çalışkanlığıyla dikkat çekiyor. Onlar sayesinde beldede hareketlenme ve canlanma oluyor. Hatta bazı vatandaşlar Çince öğrenmeye çalışıyor. Beldede iki bine yakın işçi çalışıyor" dedi.
İşçilerin doktoru Şömin Liu ise bayramı kutlarken buruk sevinç yaşadıklarını söyledi. 13-14 Şubat 2010 tarihleri arasında İlkbahar Bayramları´nı kutlayacak olan işçiler, geleneksel ay takvimine göre 13 Şubat 2010´da Boğa yılını bitirip Kaplan yılına girdi. İşçiler, 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü´nün de Bahar Bayramı´na denk gelmesi sebebiyle çifte bayram yapacak.
Editör: Pusula Gazetesi