Bank Asya 1. Lig takımlarından lider Kardemir Karabükspor, sahasında oynayacağı Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarını tamamladı.
Yaşar Kaptan Çebi Spor Sahası´nda son hazırlığını yapan Kardemir Karabükspor´un antrenmanında un ve yumurta savaşı yapıldı. Sakatlığı bulunan Bülent Ataman antrenmanda yer almazken, antrenmanı Kulüp Başkanı Feridun Tankut ve Futbol Şube Sorumlusu Metin Yılmaz da takip etti.
Isınma hareketlerinin ardından 5´e 2 çalışma yapan takım düz koşu ve şut çalışmaları ile antrenmanını tamamladı. Antrenman sonrası 22 yaşına basan siyahi oyuncu Hassan Waswa ve 25 yaşına basan Ferdi Elmas´a takım arkadaşları yumurta ve un atarak kutladı. Futbolcuların birbirine yumurta ve un atmasıyla geçen antrenmanın ardından takım tesislerde kampa girerek maç saatini beklemeye başladı.
"SÜPER LİG´İ GARANTİLEDİĞİMİZ MAÇA KADAR FİNAL HAVASINDA OYNAYACAĞIZ"
İlk yarıyı lider bitirdikten sonra ikinci yarı tüm maçlarının final havasında geçtiğini de söyleyen Başkan Tankut, "Süper Lig´i garantilediğimiz maça kadar final havasında oynayacağız. Bütün temenni ve arzumuz maçları 3´er puanla kapatıp en kısa sürede süper lig´i garantilememiz lazım. Yarın sahamızda Kayseri Erciyes ile zorlu bir mücadelemiz var. 4 maçta bizimle birlikte 10 puan toplayan bir takımla yarın kıran kırana geçecek bir mücadele olacaktır. İçerde 6 maçımız var ve maçlarda altıda altı yapmamız
lazım. Bunları aldığımız sürece sonucu alacağız. Bunlardan bir tanesi de yarın oynayacağımız Kayseri Erciyes maçıdır. Ligin ikinci yarısında alt sıralardan kurtulmak isteyen takımlar yaptıkları transferleri ardından çıkış yakalamak için mücadele ediyorlar. Önümüzdeki tüm maçlar zorlu bizim için. Yolun büyük kısmını tamamladık ve geri kalanı da kazasız geçmek için futbolculara maç öncesi bu işin önemi ve ehemmiyeti sürekli anlatılıyor. Onlarda bu azimle çalışarak maçlara hazırlanıyorlar. Yarın oynayacağımız
Kayseri Erciyes maçını 3 puanla kapatmak zorundayız. Bunun içinde 12. adam olan taraftarımıza büyük görev düşüyor. Sahada futbolcuları motive edecek olan taraftar ve seyircidir" dedi.
"VİTRİNDE OLAN BİR TAKIMIZ "
Şehrin motivasyonunun çok önemli olduğunu da vurgulayan Feridun Tankut açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ligdeki konumumuz ve aldığımız başarılı sonuçlarla şehre çok ciddi bir hava geldi. Herkes hafta boyunca Karabükspor´u konuşuyor. Dolayısıyla buda takım üzerinde büyük etki oluşturuyor. Bu şekildeki ilgi alaka devam ederse hem takım üzerinde hem de şehir adına pozitif etki olacaktır. Karabükspor´un bu iyi gidişatı şehir dışındaki iş adamlarımızın da dikkatini çekiyor. Hatta yurt dışındaki hemşerilerimiz takıma destek olmak için çalışma yaptıkları duyumlarını alıyoruz. Deplasmanda oynayacağımız Kartal maçı
için işadamımız deplasman masraflarını karşılayacak. Bu tür şeyler bizim için mutluluk veren işler. Süper Lige çıktığımızda takıma destek giderek artacaktır. Maçlarımızı artık yayıncı kuruluşu tarafından sürekli veriliyor. Artık vitrinde olan bir Karabükspor´un vitrinde olan bir seyircisi de olmalı arzusundayız. Bu anlamda tam destek olunması gerekli. Bu zorlu yolda birlik ve beraberlik içersinde takıma sonuna kadar destek verilmesi lazım."
Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Yılmaz ise, takımda kaleci Bülent Ataman´ın haftalardır sakat olarak maçlara çıktığını belirterek, "Bu hafta kendisini dinlendirdik. Önümüzdeki haftalarda tam iyileşmiş olacak. Yarın oynayıp oynamayacağı ise maç saatinde belli olacak" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi