TBMM eski Başkanı, 22-23-24'üncü Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan'ın yeğeni, Galip-Hatice Toptan'ın oğulları Hakan, Aynur-Turgut Koptur çiftinin kızları Aybala ile dünya evine girdi. Genç çiftin düğünü Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Düğüne; TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Bartın eski Milletvekili Asım Kulak, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Düğünde ünlü sanatçı Mustafa Topaloğlu sahne aldı. Davetliler düğünün ilerleyen saatlerinde doyasıya eğlendi.

SEDAT PEKER'DEN ÇİÇEK...

Düğünde en ilgi çeken ise, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in çiçeğiydi. Galip Toptan, Sedat Peker'in gönderdiği çiçeğinde önünde fotoğraf çektirdi.

SEDAT PEKER KİMDİR?

Sedat Peker, 26 Haziran 1971 yılında Sakarya doğmuş olup uzun süre Almanya'da yaşayan Peker, Turancı olduğunu dile getirmektedir. Peker, Turancı bir site de kurmuş ve bu site ile Turan dünyasına ulaşılarak Türk Birliği'ne katkı sağlanılacağını dile getirmiştir. 1990 yılında T. Bülent Kılıç ile kurduğu bir oto firmasının servisinin dolandırılmasından ve ortağından ayrıldıktan sonra yasadışı örgüt kurarak birçok suça karışmıştır. 1997'de Rize'de kaçakçı Abdullah Topçu'yu öldürmek suçundan savcı karşısına çıkan ve serbest bırakılan Peker'in iki adamı, aynı davadan müebbet hapse mahkum olmuştur.

Tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak, adam öldürmeye azmettirmek gibi suçlardan yedi ay boyunca aranan Peker, teslim olacağını bildirerek 19 Ağustos 1998'de Romanya'dan Türkiye'ye geldi. Eylül 1998'de Peker ve adamları hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açildı. Bu davadan yargılandığı sırada duruşmada "Eski bir milletvekili bana mesaj göndererek, "Mahkemede fazla artistlik yapmasın.", "Her şeyi size anlatmak istiyorum çünkü ben bunları anlatmazsam şüpheli bir şekilde intihar edebilirim" dedi.

12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999'da serbest bırakıldı. 12 Mart 2005 tarihinde İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Kelebek Operasyonu ile tutuklanmış ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 31 Ocak 2007 tarihinde karara bağlanarak 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Peker ayrıca örgüt kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tehdit, yağma ve sahte kimlik kullanma iddiasıyla İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaktadır. Ergenekon davasında silahlı terör örgütü kurma suçuyla yargılanmakta olan Peker, 10 yıl hapse mahkum edilmiştir.

Editör: Pusula Gazetesi