AK Parti önceki dönem Milletvekili Aday Adayı Emine Çift'in kendisini İçişleri Bakanı Müsteşarı olduğunu belirterek bir iş adamını tehdit ettiği iddia edildi. Düzceli İş Adamı İsa Üçüncüoğlu, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan ve daha sonra başka girişimcilere verilerek açılışı yapılan özel bir okulun yüzde 25 hissesini aldı. Ancak okulun diğer hissedarları noter evraklarını dahi hiçe sayarak İş Adamı Üçüncüoğlu'nu, İçişleri Bakanlığı'nda görevli bir müsteşar aracılığı ile tehdit etti. Üçüncüoğlu ise şikayetçi oldu. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı ise şikayet üzerine soruşturma başlattı.

İş Adamı İsa Üçüncüoğlu FETÖ soruşturması kapsamında kapanan ve hisseleri satılan bir özel okulun yüzde 25 hissesini satın aldı. Ancak şirketin diğer ortakları Üçüncüoğlu'nun şirket ve noter evrakalrını hiçe sayarak devlet eli ile mafyacılık oynamaya başladı. Bunun üzerine İsa Üçüncüoğlu, kendisini arayarak tehdit eden İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olduğu iddia edilen Emine Çift hakkında şikayette bulundu. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı ise şikayet üzerine soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İsa Üçüncüoğlu, "Şüphelilerin organize bir oluşumla sürekli ve devamlı olarak bana yönelik tehdit, hakaret, kamu gücünü kullanarak hukuksuz eylemlerde bulunma, ticari hayatımı bitirme, ticaretimi engelleme suçlarını işlemeleri ve diğer nedenlerle ayrı ayrı cezalandırılmaları için Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundum. Bir eğitim şirketinin noter aracılığı ile yüzde 25 hissesini aldım. Şirketin diğer ortakları Yusuf Taş yüzde 16 hisse, Yalçın Karabulut yüzde 34 hisse ve hissesini aldığım Şerafettin Ersoy'un da yüzde 50 hissesi bulunmaktadır. Hisse ortakları karar defterine işleyeceğiz deyip beni okula çağırıp işlemeyeceklerini beyan ettiler. Savcı akrabaları olduğu ve İçişleri Bakanlığı'nda ortakları olduğunu söyledikleri için ben okuldan ayrıldım. Daha sonra kendileri çağırmasına rağmen beni şikayet ederek tarafımın tehditte bulunduğunu beyan ettiklerini öğrendim. Daha sonra karakola giderek ifade verdim. Hisseyi satın aldığım Şerafettin Ersoy'a neden bu durumla karşılaştığımı sordum. Kendisi bana "Hep böyle yapıyorlar. Ortak hesaplarda 130 bin lira açık var. Senden aldığım parayı kullandım. Sana para veremem ama yüzde 50'lik hissemin vekili seni yapayım, hesapları takip et ve hepimiz paramızı alalım" demiştir. Noter aracılığı ile yüzde 50'lik şirket hissesinin vekaleti tarafıma verildi. Avukatımla birlikte gidip evrakları istediğimizde veremeyeceklerini yazılı olarak beyan etmişlerdir ancak evrakta 1 imza eksik olduğu için bu kanun ve kurallara aykırıdır" dedi.

"Senin burnundan getireceğim tehdidi aldım"

Üçüncüoğlu, kendisini arayan ve İçişleri Bakanlığı müsteşarı olarak tanıtan Emine Çift isimli şahsın tehditler savunduğunu belirterek "Ankara'da ki ortakları Kamu Güvenliği Müsteşarı olan daha önce hiç tanımadığım Emine Çift beni arayarak tehdit etmiştir. Emniyet, adliyeyi ve bakanlığı harekete geçirerek beni sürüm sürüm süründüreceğini, burnumdan fitil fitil getireceğini ve benim mafya olduğumu beyan ederek Maliye Bakanlığı'nı da harekete geçireceğini ortaklarına veya kardeşlerine dokunmamamı istedi. Bende kendisine söz verdim. Ama ticari dava paramı verin o zaman hissemi alın dediğimde de bana hakaret ederek kamu gücünü ve kanunları kullanarak beni bitireceğini beyan etmiş mahkemeye başvurmamı istemiştir. Ödediğim parayı da geri vermeyeceğini söyleyerek tehdit ve hakaretlerine devam etmiş, ekmeğimle oynamaya kadar getirmiştir. Barışmak için uğraşlarımı görmezden gelip devlet eli ile ticaretimi engellemektedir. Valilik kanalı ile kardeşlerine ve ortaklarına karşı uzaklaştırma kararı aldırmıştır. Gidemediğim iş yerimde neler dönüyor, neler gidiyor, hesaplar nasıl işliyor bilemiyorum. Para verip hisse aldım ve mağdurum. Bu konu ile ilgili adı Emine Çift olan Kamu Güvenliği müsteşarlarından olan şahsı BİMER'e şikayet ettim. İçişleri Bakanlığı'ndan bana bu tip olaylara ve şahıslara itibar etmemem gerektiği yönünde cevap geldi. Yüzde 25 hissesini aldığım, yüzde 50 işletme vekaletini aldığım iş yerime gidememekteyim. Sorsalar mafyayım. Ancak kim mafya soruyorum. Ben silah satmam, uyuşturucu satmam, para satmam, haraç almam. Kim mafya? 2 liraya yolcu taşıyan ben mi?" dedi.

"Milletvekili aday adayı olmak yeterli oluyor mu?"

Üçüncüoğlu son olarak şu şekilde konuştu; "Ağabeyi FETÖ'den içeride yatmış, gelinleri hakeza öyle ki AK Parti'den Zonguldak milletvekili aday adayı olmuş ama vekil olamamış sus payı için devletin en önemli kurumlarına yerleştirilmişler. AK Parti içinde ki hainleri temizlemeye çalışırken böyle tipleri unutmamalıdır. Partiye ve davaya zarar veriyorlar. Bence onlar görevini yapıyor ve hala daha milletimizi devletimize düşman etmeye çalışıyorlar. Ticari davada devlet büyükleri bu tip işlere girmez. Onlar gireceklerse bende girmem ama çoluk çocuğumun rızkı söz konusu. Daha önce İstanbul'da ticaret yaparken yine böyle devlet içinde ki devletçiklere kızıp cihada gitmiştim. Şimdi de düzene kızıp bağımsız milletvekili adayı olmamak elde değil. Sonuçta vekil olamasan da vekilden fazla havası var. Baksana Düzce'ye telefonla benim 37 yıllık ticari hayatımı bitirip, mafya ilan edecek kadar güçlü oluyorsun. Allah'a havale ediyorum" dedi.

KARDEŞİ FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Emine Çiftin kardeşi Hasan Çift, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında firar etmiş, daha sonra ise polis tarafından yakalanmıştı

EMİNE ÇİFT KİMDİR?

1977 yılında Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Devam eden üniversite eğitimi sırasında Konya'da bölgesel yayın yapan KONTV'de yaklaşık 2,5 yıl boyunca haber spikeri olarak çalıştı. Eğitim sonrası Ereğli'de yerel medyada görev yaptı. Dergi editörlükleri ve röportajlar yaptı. Serbest olarak iletişim ve halkla ilişkiler danışmanlıkları yaptı. Eğitim sektöründe çalıştı. Profesyonel olarak sunum ve seslendirme alanlarında çalıştı. 2002 yılında gençlik kollarının örgütlenmesi aşamasında Karadeniz Gençlik Kolları Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasete adım attı. 2004 yerel seçimlerinde yaşadığı Alaplı ilçesinde belediye meclis üyesi seçildi. 2009 yerel seçimlerinde yeniden belediye meclis üyesi seçilerek bu görevi iki dönem yaptı. 2009'da Kadın Kolları Genel Merkezi'nin düzenlediği "Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım" hitabet yarışmasında Türkiye birincisi oldu. 2009 yılında yapılan 3. Olağan Büyük Kongre'de Merkez Karar Yönetim Kurulu'na girdi. 4. Olağan Büyük Kongre'de tekrar bu göreve seçildi. Emine Çift, 2011-14 yıllarında Genel Başkan Danışmanı olarak görev yaptı. İngilizce bilen Çift, Selçuk Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümünde yüksek lisansına devam etmektedir.

2015 Genel Seçimleri AK PARTİ 25. Dönem milletvekili adayıdır.

Editör: Pusula Gazetesi