Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" dolayısıyla Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik töreni düzenlendi. Törene; Vali Ahmet Çınar, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Jandarma Komutanı Kıdemi Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, daire müdürleri, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Yemin törenine katılan 48 engelli asker, elbiselerini giydikten sonra yemin edecekleri masaların başına geldi. Burada, saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan engelliler, Türk bayrağı ve silaha ellerini koyup askerlik yemini etti.

Engelliler adına konuşan Atakan Özeren, bir günlük de olsa asker olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, kendilerine bu fırsatı verenlere teşekkür etti.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu ise, temsili askerlik uygulamasının milletin, vatanına ve devletine beslediği sevginin bir göstergesi olduğunu dile getirerek, "Evlatlarımızın askerlik ortamında mesai yaparak günlük yaşamımıza ilişkin gözlem yapmalarını ve bireysel tecrübelerini kazanmalarını hedefledik" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzyılın birikimiyle meydana gelmiş köklü gelenekleri, disiplini, vatanına ve milletine olan sevgisi ve yüksek ruhuyla milletine hizmet ettiğini anlatan Manioğlu, askerlik yapan engellilere de seslenerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri aldığı her görevi üstün başarı ile yerine getiren, yüce bir kurum ve Türk milletinin geleceğine uzanan kapılarından bir tanesidir. Milletinden aldığı güç ile önüne çıkacak her türlü engeli aşacak imkan ve kabiliyete sahip dünyanın sayılı ordularından birisi olan Türk Silahlı Kuvvetlerini tanıdınız. Milletin bağrından çıkan Mehmetçiklerle silah arkadaşı oldunuz. Türk milleti asker bir milletidir. Askerliği sadece bir üniforma meselesi değil aynı zamanda yüksek bir ruh meselesi olduğunu şekle bürünmüş ifadelerisiniz" ifadelerini kullandı.

Vali Ahmet Çınar, Bölge Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'dan teskerelerini alan engelli askerler, daha sonra karavanadan öğle yemeği yediler.

Editör: Pusula Gazetesi