14 Şubat Sevgililer Günü piyasada canlılık yarattı. Alışverişler özellikle hediyelik eşya sektöründe hareketliliğe yol açtı. Kuyumcularda da canlılık gözlendi. Tiryakiler Kuyumculuğun sahibi Murat Nohutçu, &8220;Altın ve gümüşlere büyük ölçüde ilgi var. İnsanlar yeni ürünlerimize de büyük ilgi gösteriyor. Özellikle tektaş yüzükler rağbet görüyor. Altın çeşitlerimizde 150-200&8217;e yakın güzel modellerimiz var. Gümüşte de 2010 yılının en son çıkan ürünlerimiz mevcut&8221; dedi.


İndirimler başladı


Sevgililer gününe özel indirim uyguladıklarını ifade eden Nohutçu: &8220;Tüm modellerimizde indirimlerimiz var. Müşterilerimize bu şekilde kolaylıklar sağlamaya çalışıyoruz. Sevgililer günü için şimdiden hediye alınmaya başladı. Açıkçası genel bir istatistikten bahsetmek lazım. Bayanlar böyle özel günler için genelde bir iki hafta önceden alışverişlerini yapıyorlar. Erkeklerin yüzde 90&8217;ı son gün alışveriş yapıyorlar. Böyle özel günlerde özellikle sevgililer günü için kadife gül gibi hediye kutularımız var. Böyle günler için ideal bir ürün. Bu ürünlerimiz zaten bizden altın yüzük alanlara hediye olarak veriliyor. Hediye alan arkadaşlarımıza hediye konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. 13 ve 14 Şubat bizim için yılın en yoğun günleri oluyor. Tabi krizden dolayı satışlarımızda belli oranda düşüş yaşandı&8221; diye konuştu.


Erkekler genelde telefon alıyor


Bayraktarlar Türkcell Bayii satış sorumlusu Yavuz Tuncer ise, sevgililer gününde cep telefonlarını tercih eden kesimlerin genelde erkekler olduğunu kaydetti. Genelde bayanların sevdiği renklerde ve çok kullanılan markaların tercih edildiğini söyleyen Yavuz Tuncer, &8220;Sevgililer günü için sevilisine telefon hediyesi alan çok sayıda insan var. Kriz yüzünden geçen seneye nazaran satışlarımız doğal olarak düştü ama yine de yapılan alışveriş göz ardı edilemez. Sevgilisine hediye etmek için telefonu genelde erkekler tercih ediyor. Erkekler nedense genelde markası yaygın olan telefonları ve telefonların rengini kırmızı ya da pembe olarak seçiyorlar. Kırmızı olsun 5 kuruş fazla olsun, pembe olsun taştan olsun diyenler var. Tabi sevgililer günü için satışlarımız son günlere doğru daha da yoğun olacaktır&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi