Zonguldak Merkeze bağlı Eceler Köyü Muhtarı Fevzi Gökpınar'ın AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'a Milletvekili Hüseyin Özbakır' ın yeniden aday olmasını istemediklerini açıklaması ortalığı karıştırdı.

AK Parti Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyelerinin Özsüt' te düzenlediği kahvaltıda konuşan Muhtar Gözpınar'ın, kahvaltıya katılan Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve mekan sahibi Hamdi Uçar ile birlikte kumpas ve tezgah kurulduğu iddia edildi.

İnanış Gazetesi'ne konuşan Nas ve Uçar, kumpas iddialarını yalanladı. AK Parti'nin Milletvekili Aday adayı da olan Nas, Özbakır hakkında yapılan açıklama ile ilgili kendilerinin alakaları olmadığını belirterek "Muhtarım çıkmış 'Biz Hüseyin Özbakır'ı istemiyoruz' demiş. Diyebilir, bunda ne var? Neden rahatsız oldular ki" dedi.

Hamdi Uçar ise kendine ait mekanda herkesin etkinlik yapabildiğini belirterek "Geçmişte olduğu gibi bugün de basın üzerinden bir takım insanlar çirkin karalama kampanyası başlatmış durumdalar. Bunlar yazana da çizene de kampanyayı başlatana hiçbir şey kazandırmaz" dedi.

Eceler Köyü Muhtarı Fevzi Gökpınar ise İnanış Gazetesi Muhabiri Öznur Güneş'i telefonla arayarak söylediklerinin arkasında olduğunu belirterek "Ben sadece köyümdeki seçmenlerimin, halkımın tepkilerini il başkanıma orada ilettim. Yoksa Hamdi Bey ya da Şerafettin Bey'le bu konuyu asla ve asla görüşmedim. Söylediklerimin arkasındayım" dedi.

Zonguldak Merkeze bağlı Eceler Köyü Muhtarı Fevzi Gözpınar'ın AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'a Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın yeniden aday olmasını istemediklerini açıklaması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

AK Parti Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyelerinin Özsüt'te düzenlediği kahvaltıda konuşan Muhtar Gözpınar'ın, kahvaltıya katılan Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve mekan sahibi Hamdi Uçar ile birlikte kumpas kurulduğu iddia edildi. İnanış Gazetesi'ne konuşan Nas ve Uçar, kumpas iddialarını yalanladı.

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ise Muhtar Gözpınar'ın düşüncelerine karşılık "Hüseyin Bey müracaatını yaptı. Önümüzdeki günlerde bunun çalışması yapılacak. Sizlere de sorulacak. Bizim gayemiz Zonguldak'ı iyi bir şekilde temsil edecek bir milletvekili istiyoruz. Zonguldak'ta caddede milletvekilini kötü konuşturmayacak 5 adayımızın seçilmesini istiyoruz" demişti.

NAS: "HAMDİ UÇAR YA DA BENLE NE İLGİSİ VAR?"

AK Parti Milletvekili Aday adayı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, kumpas ve tezgah iddialarıyla ilgili şunları söyledi; "Bizi kahvaltıya davet ettiler, biz de icabet ettik. Orada köylerin sorunlarını konuştuk. Organize bir olay yok, muhtar orada kendi düşüncesini anlattı. Biz de bu düşünceyi orada duyduk. Biz kimseyle öncesinde ya da sonrasında böyle bir konuşmadık. Bunları kim söylediyse o lafı aynen kendisine iade ediyorum. Kamuoyu her şeyi biliyor. Muhtarım çıkmış 'Biz Hüseyin Özbakır' ı istemiyoruz' demiş. Diyebilir, bunda ne var? Neden rahatsız oldular ki? Hamdi Uçar ya da benle ne ilgisi var. Biz davete icabet ettik, orada Zeki Tosun da vardı. Salona Zeki Tosun'la birlikte girdik. Hatta siyaset bile yapmadık. Köylerimizin sorunlarını anlattık ve sorunları çözmek istiyoruz."

UÇAR: "BASIN ÜZERİNDEN BİR TAKIM İNSANLAR ÇİRKİN KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATMIŞ DURUMDALAR"

AK Parti Milletvekili Aday adayı ve eski il Başkanı Hamdi Uçar da kumpas ve tezgah iddialarıyla ilgili şunları söyledi; "Biz neden tezgah kuralım ki? Orada İl Genel Meclisi'nin kahvaltı etkinliği yapıldı. Bu programda il başkanı, il genel meclisi başkanı, muhtarlar her yerde olduğu gibi bizim işletmemizde böyle bir etkinlik yaptılar. Orası bir işletme, herkes burada buna organizasyonlar yapabilir. Burası ticari bir işletme, buraya kimin geleceğini, kimin ne konuşma yapacağını işletmeci olarak biz takip edemeyiz. Biz siyasetçi olarak değil, işletmeci olarak oradaydık. Bize atfen yazılan yazıların hiçbir tanesinin doğru olmadığını söylüyorum. Bir takım insanlar böyle bir süreçte seçim sathı mahalline girilmiş olması vesilesiyle karalama kampanyası başlattılar. Biz mevcut milletvekilleri ya da adaylarıyla ilgili menfi ya da müspet açıklamalar yapma yetkisine sahip değiliz. Herkes demokratik hakkını kullanır, onun kararını genel merkezimiz verir. Yoksa bir takım çevrelerin isteyip istememesiyle, tepki göstermesiyle genel merkez karar vermeyecektir. Geçmişte olduğu gibi bugün de basın üzerinden bir takım insanlar çirkin karalama kampanyası başlatmış durumdalar. Bunlar yazana da çizene de kampanyayı başlatana hiçbir şey kazandırmaz. Adaylara da bir şey kazandırmaz. Bu açıklamalarla ilgili bizim hiçbir alakamız yok."

GÖKPINAR: "BEN SADECE KÖYÜMDEKİ SEÇMENLERİMİN, HALKIMIN TEPKİLERİNİ İL BAŞKANIMA ORADA İLETTİM"

Eceler Köyü Muhtarı Fevzi Gökpınar ise İnanış Gazetesi Muhabiri Öznur Güneş'i telefonla arayarak söylediklerinin arkasında olduğunu belirterek şunları söyledi; "Sayın Hamdi Uçar ve Şerafettin Nas' la ilgili bir yazı yazılmış. Benim onlarla kesinlikle bir görüşmem olmadı. Ben sadece köyümdeki seçmenlerimin, halkımın tepkilerini il başkanıma orada ilettim. Benim aktardığım konu halkımın ilettiği konuları dile getirdim. Yoksa Hamdi Bey ya da Şerafettin Bey'le bu konuyu asla ve asla görüşmedim. Söylediklerimin arkasındayım."

Editör: Pusula Gazetesi