CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, kurulması düşünülen 400 yataklı hastane için öngörülen arazinin uygun olmadığını savundu.
Balcı, düzenlediği basın toplantısında, geçen günlerde Zonguldak´a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ´ın, hastanenin, TCDD´de Hazine´ye devredilen alana kurulması önerisinin doğru tespit olmadığını ileri sürdü. Balcı, şöyle dedi: ´´İlçe merkezinde ulaşım, otopark gibi sorunlar varken yeni hastanenin Ereğli Devlet Hastanesi´ne 300 metre yakın alana kurulmasının izahı yoktur. İlçede yerleşim Zonguldak istikametine doğru ilerliyor. Bakanın önerisi ile ortaya atılan düşünce, bugünü kurtarma anlayışının sonucudur. Sağlık Bakanı, alternatif gösterilen Osmantepe mevkisine olumsuz görüş belirtmiş olsa da yerel yöneticilerin görevi yeni alanlar üretmektir. CHP olarak hastane için uygun gördüğümüz yerlerin başında, ERDEMİR&[#]8217;e ait Kavaklık Mahallesi mevkisindeki şirketin yıktığı lojmanlar alanı geliyor. İktidar mensupları, ERDEMİR yetkilileri ile görüşüp, arsa sorununu çözebilir. Ömerli Mahallesi mevkisinde belediyeye ait arsalar da değerlendirilebilir.´´
Balcı, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´nca, ilçenin sorunlarına ilişkin gerçekleştirilen girişimleri desteklediklerini, çalışmaların ´´İlçe Temsilciler Kurulu´´na dönüştürülerek somutlaştırılması gerektiğini kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi