Karabük İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Nurullah Çakır Başkanlığında yapıldı.
Toplantıya katılamayan Academytech Firması Genel Müdürü Özcan Yıldız Amerika´dan internet ortamından canlı bağlantı yaparak sinevizyon sunumu gerçekleştirdi. İl İstihdam Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Vali Nurullah Çakır, istihdam ve mesleki eğitimin ülkemizin ve Karabük´ün en önemli konularından biri olduğunu ve İstihdam Kurulu´nun en önemli amaçlarından birinin, Karabük´te gelişme gösteren sektörlerdeki ihtiyaç duyulan iş gücü taleplerini belirlemek ve bu talepler doğrultusunda istihdama yönelik kalifiye elaman eğitimlerini vermek olduğunu söyledi.
Bu anlamda İş Kur Müdürlüğü´nün, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 2009 yılından buyana kendi hedef ve planlarını belirlediklerini ifade eden Vali Çakır, bu gün itibari ile bu çalışmalarda belli noktalara gelindiğini kaydetti.
Bundan sonra Karabük için daha verimli istihdam alanları ve kalifiye işgücü oluşturmak için neler yapılabilir konusunun sorgulanması gerektiğini vurgulayan Vali Çakır, öncelikle Karabük´teki işgücü talebi alanlarının net bir şekilde belirlenmesi gerektiğini, bundan sonra açılacak kursların bu verilere göre belirlenmesi ve buna göre yol haritasının çizilmesinin gerekliliğini ifade etti.
İl İstihdam Kurulunda alınan karar gereği geçtiğimiz hafta Çıraklık Eğitim Merkezinde Bilişim Uzmanlığı kursunu başlattıklarını belirten Vali Çakır, bu kursa 20 üniversite mezunu öğrencinin katıldığını, ikinci bir kursu açmak istediklerini, bu anlamda üniversite mezunu işsiz gençlerin bu kurslara müracaat etmesini beklediklerini, bu kursların yüzde yüz istihdam garantisi olmasa da katılan kursiyerlerin büyük çoğunluğunun güzel firmalarda iş bulabileceği kanaatinde olduğunu söyledi.
AcademyTech firması yetkililerinin yeni bir proje hazırlığında olduğunu belirten Vali Nurullah Çakır, engelli vatandaşların da bu kurslardan yararlanması için firmanın hazırlıklarını sürdürdüğünü belirtti.
Vali Nurullah Çakır son olarak Karabük´ün de içinde bulunduğu Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının oluşumunu tamamladığını, gerekli elemanların alındığını, bunlardan bir kısmının da Karabük ilinde görevlendirileceğini belirterek, 2010 yılının ortalarına doğru yapılacak olan proje çağırılarına Karabük´ün şimdiden hazırlanması gerektiğini, kurum ve kuruluşların bu yönde çalışmalara ağırlık vermelerini ve bu konuda gerekli istatistiki verileri çıkarmalarını istedi.
Vali Nurullah Çakır´ın konuşmasının ardından İş Kur İl Müdürü Ferudun Karataş yapılan çalışmalarla ilgili Vali Nurullah Çakır ve kurul üyelerine bilgiler verdi. İl İstihdam Kurulu toplantısına katılan AcademyTech firması Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Alparslan da Bilişim Uzmanlığı kursu ve engelli vatandaşlar için açılması planlanan kursla ilgili kurul üyelerine bilgiler verdi. Amerika´da bulunması nedeniyle toplantıya katılamayan AcademyTech firması Genel Müdürü Özcan Yıldız da canlı internet bağlantısıyla bir sinevizyon sunumu gerçekleştirdi.
Editör: Pusula Gazetesi