Ziyarete Muslu&[#]8217;nun beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Dursun Oğuz ve İsmet Demirhan, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun, GMİS&[#]8217;in Kozlu, Karadon, Üzülmez, Merkez, Amasra Şube Başkan ve Yöneticileri ile işyeri temsilcileri katıldı. GMİS Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş ise il dışında bulunduğu için ziyarete katılamadı.







Ocak şeflerini ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgi alan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra kuyubaşına geçtiler.

Kuyubaşında ilk konuşmayı GMİS Genel Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz yaptı. Konuşmasında madencilerin bayramını kutlayan Oğuz, olağanüstü kongrenin ardından ilk ziyaretlerini Karadon ve Kozlu&[#]8217;ya yaptıklarını belirtti.


Daha sonra söz alan Genel Başkan Ramis Muslu, Sendikanın yeni yönetimini tanıtarak madencilerin geçmiş Kurban Bayramını kutladı.







Ramis Muslu, konuşmasında özetle şunları söyledi; &[#]8220;Biz gücümüzü sizlerden alıyoruz. Bizim gücümüz siz madencilersiniz. Birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğiz. Bu nedenle herşeyi birlikte tartışacak, her kararı birlikte alacak ve sonuna kadar birlikte mücadele ederek haklarımızı alacağız. Bayram tatilinin hemen ardından Toplu Sözleşme taslak çalışmalarını tamamlayacak ve teklifimizi işverene sunacağız.


Bu süreçte en doğru bilgileri bizden alacaksınız. İşverene taslağımızı en kısa sürede teslim edeceğiz. Ardından ilk oturumu yapacağız. 60 günlük süre içinde anlaşmaya çalışacağız. Bildiğiniz gibi toplu iş sözleşmeleri Türk-İş tarafından koordine ediliyor. Bizim de görüşme sürecimiz bu koordinasyon sürecinde gerçekleşecek. Toplu iş sözleşmesinin her aşamasında sizlere bilgi aktaracak, görüş ve önerilerini alacağız.

1 Ocak 2009 tarihinde işbaşı yapacak 3 bin yeni işçinin eğitimine de değinen Muslu, &[#]8220; 21 günlük intibak kursları var. Ama sizlerin onlara ağabeylik yapacağını ve yer altı madencilik şartlarına en kısa sürede uyum sağlamaları konusunda destek olacağını biliyorum&[#]8221; dedi.

Muslu ve beraberindekiler, TTK Kozlu İhsaniye-İncirharmanı İşletme Müdürü Nihat Kayabalı ile TTK Kozlu Müessesesi Müdürü Kazım Eroğlu&[#]8217;nu da makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.



Editör: Pusula Gazetesi