İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zonguldak'ta vatandaşlara hitap etti. Madenci Anıtı önünde toplanan Meral Akşener, "Sizlerle beraber olmak bugünü yaşamak burasını tıklım tıklım kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla, başörtülüsüyle başı açığıyla burayı şereflendirmek, miting alanımızdaki Zonguldaklılar en az bu kadar Zonguldaklı otobüsümüzün arkasında bulunuyor. Her birinize en içten saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum. İyi ki geldiniz, hoşgeldiniz. Bugün Zonguldak'tayız. Zonguldak kararını vermiş. Zonguldaklı bir şeye karar verirse Türkiye o konuda karar verir. Bilirim. Zamanında Karaoğlana karar vermiştiniz, Başbakan olmuştu. Bugün Cumhurbaşkanı Meral Akşener diyorsunuz ona da karar vermişsiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Kadınlar söylüyor, kadınlar diyor ki 'Cumhurbaşkanı Meral Akşener.' Bu defa eşlerinizin, kız kardeşlerinizin, annelerinizin ve kızlarınızın isteğini yerine getireceksiniz" diye konuştu.

"Tam 6 aydır bir yolculuğa çıktık"
6 ay önce çıktıkları zorlu yolculuğun karabasan gibi üzerlerine çökmüş kötü bir rüya gibi bir yönetim anlayışından kurtulmak için yollara düşmenin ortaya koyduğu bir yolculuk olduğunu söyleyen Akşener, "Dediniz ki çık yola. Düşün yola. Biz senin arkandayız. Biz sizin arkanızdayız. Biz milletimizin emrini düşündük. Aldık, yaslandığımız yer milletimizdi. Ve yola çıktık. Ama ağabeyler çok korktu. Biz seçimi o korkakların seçimini korkak tavukların seçimini, yalancıların seçimini, neşeyle, huzurla, eğlenerek sürdüreceğiz. Biz neşeyle, gülerek gülümseyerek, Türkiye'deki karabasanı, kabusu 'rüyaymış' diyeerk gözlerimizi açacağız 25 Haziran sabahı bu kabustan uyanacağız. Onun için bizim toplantılarımızda kimseye yuhlamak yok, kötü şey yok. Sadece birbirimizle hasbihal edeceğiz. Bir yola çıktık o yol esnasında biliyorduk ki dikenler var. Biliyorduk ki korkak ağabeylerin tuzakları var. Biliyorduk ki bu ülkeyi yandaşlara teslim eden o anlayışı ellerinden bırakmamak için o gücü bırakmamak için ellerinden geleni yapacaklarını biliyorduk. Tartımızı kurduk, bir baktık bir sabah bir uyandık meğerse seçime gidiyormuşuz. Şimdi bu kardeşiniz, bu arkadaşınız ne demişti 16 Nisan sonrası. Bunlar 15 Temmuz'da seçime giderler demişti. Büyük ağabey ne dediydi, erken seçimi istemek vatan hainliğidir. Kendi dedi ben demedim. Niye erken seçim yaptın diyen de yok. Yapabilir. Güç elinde. Biz seçime hazırız. Ama kendilerinin çalıp kendilerinin oynadığı bugüne kadarki Türkiye'de birileri çıktı. Millete sırtını dayadı. Milletin emriyle yola çıktı. Ne yapacaklarını bilemiyorlar şu anda. Seçim kararı alındı. Eyvallah dedik biz hazırız. Bugün itibariyle 55. İle geldim ben 6 ay içerisinde. Yani biz hazırız, biz canlıyız. Çalışmaya hevesliyiz. Milletimiz hadi dedikçe koşmaya razıyız. Sonra bir baktık. İYİ Parti seçime girecek mi girmeyecek mi tartışmaları yapılıyor. Yargıtay'dan resim yazı gitti YSK'ya. İYİ Parti bütün teşkilatlarını kurmuş, kongrelerini yapmış. Seçime girebilir resmi yazısı gitti. Sonra YSK toplandı, 5'i hayır 5'i evet karar verdiler. Birisi yok. O arada burada huzurunuzda CHP Genel Başkanına ve 15 değerli milletvekili kardeşime teşekkür ediyorum. Onlara Güneş Motel iftirasında bulunanların hepsine aynısıyla, misliyle iftiralarını iade ediyorum. Çünkü bu kardeşlerimiz 15 demokrasiye yol açan İYİ Parti'nin abidik gubidikle seçime girmesini engellemeye çalışan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve yöneticilerinin tuzağını yargıya müdahalesini boşa çıkararak bir fedakarlıkta bulundular. Belki bizi tarih yazmayacak ama O'nları yazacak. Türkiye'de demokrasinin önünü açan kahramanlar olarak yazacak. Kendilerine huzurunuzda Zonguldak'tan en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Artık her biri benim için kardeşimdir" diye ifade etti.

"40 bin civarında işçinin çalıştığı TTK'da işçi sayısı 7 bin 500'e düştü"
TTK'daki işçi sayısının 7 bin 500'e düştüğünü söyleyen Akşener, şöyle devam etti:
"Şimdi Zonguldak'tayız. 40 bin civarında işçinin çalıştığı, biliyorsunuz değil mi taşkömürü kurumunun işletmelerinde. Bugün kalan işçi sayısı 7 bin 500. Emeklilikleri bekleniyor, yerine kimse alınmıyor ondan sonra da o kurum kapatılacak. Zonguldak'a bunu yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Onun için yola çıktık. 16 yıllık iktidarlarında istihdam yaratmak yerine milletin anasına söven yandaş zengin ettiler. İpe sapa gelmeyen bir baltaya sap olamamış bakan çocukları trilyonlarla oynar hale geldiler. Her yere bir üniversite açıldı. O üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden açılan çocuklar işsiz. Sizin çocuklarınız işsiz. İş bulamıyorlar çünkü fabrika yok. İşletme yok. İstihdam yaratan alan yok. Babası emekli, çocuğuna bakıyor. Anası dişinden tırnağından ayırıp, artırıp oğluna yada kızına harçlık veriyor. Ayıptır be günahtır be. Kendi çocuklarınız gemicik filoları yaptılar. Bakan çocuklarıyla vatan çocukları arasındaki o keskin ayrım Zonguldak'ta da karşımıza çıkıyor. Bir genç karşıladı, ben işsizim kız kardeşim atanamayan öğretmen. Bizi bu durumdan kurtar. Ben de size samimiyetle söylüyorum ki Allah beni sizlerin karşısında mahcup etmesin. Buraya Zonguldak'a tekrar geldiğimde Cumhurbaşkanlığı sandalyesinden indiğimde aranıza geldiğimde aranızdan birisi bu hanımı nasıl bilirdiniz dediğinde eğer iyi bilirdik demezseniz Cenab-ı Hak bana nasip etmesin. Türkiye sıkıştı, çünkü Türkiye'nin ekonomisi sıkıştı. Ekonomi sıkıştığı için ağabeyler sıkıştı. Hatırladınız mı 16 Nisan'da uçacaktık, kaçacaktık."
Akşener, "Cumhurbaşkanlığı seçimini Allah bize nasip edecek diye umut ediyorum. Gayret bizden, 25'i sabahı bir kabustan uyanıp, bitti gitti diyeceğiz inşallah. Şimdi bu zülmun sona erdirilmesi için İYİ Parti'ye destekleyeceğinize söz veriyor musunuz? Kardeşliğin, huzurun nefes almanın hakim olması için İYİ Parti'yi destekleyecek misiniz? Allah razı olsun. Allah yolumuzu açık etsin. Yüzümüzü bahtımızı açık etsin" diyerek mitinge katılanlarla vedalaştı.

Editör: Pusula Gazetesi