Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oluşturulacak olan Genç Girişimciler Kurulu´nda Zonguldak&[#]8217;ı temsil etmek amacıyla seçilen 20 kişilik gurup, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Koordinatör oda olarak belirlenen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası´nda gerçekleştirilen toplantıya, ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir ile Zonguldak Genç Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı. Zonguldak, Ereğli, Çaycuma, Devrek ve Alaplı Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından belirlenen üyeler, toplantıda ilk olarak yönetim kurulunu oluşturmak için seçim yaptı. Yapılan seçim sonrasında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Harun Demir Başkan, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Gökhan Sarsık ve Devrek Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Güçlü Öztürk Başkanvekili olarak seçildi.
Gerçekleştirilen seçimler sonunda toplantıya yeniden katılan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, &[#]8220;Şekilciliğe önem vermeyiniz, her biriniz bu kurulun başkan ve yöneticisi olarak görev yapınız. Zonguldak Ticaret ve sanayi Odasının başarısının temelinde bu vardır. Dost olun arkadaş olun ekip olun birbirinizi tamamlayın. Mütevazi olun. Kentin sorunlarını kendi özel sorununuzmuş gibi özümseyin. 6 Ay önce kurulan Kadın Girişimciler Kurulumuz çok önemli çalışmalar yaptı. Sizin daha başarılı olacağınızı görebiliyorum. Çevresine duyarlı, topluma duyarlı bireyler olmanız, ilimizin ve bölgemizin kalkınmasında önemli rol oynayacaktır" dedi.
Daha sonra kurul hakkında görüşlerini açıklayan üyeler bölgesel sorunlar, yapılması olası çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.
Öte yandan İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına seçilen Harun Demir, kurulun kuruluş amacına uygun çalışmalarda bulunacağını, ildeki genç girişimci potansiyellerinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi, gençlere kariyer geliştirme fırsatları oluşturulması, girişimcilik öğrenmeleri için öğrenme ortamları hazırlamak, girişimcilik eğitimleri düzenlemek, lise ve üniversitelerde girişimcilik seminerleri düzenlemek gibi amaçları olduğunu, kurulda bir araya geldikleri üyeler ile çok kısa sürede uyum sağladıklarını ifade ederek protokol ziyaretlerini tamamlanmasından sonra faaliyetlere başlanacağını kaydetti. Kurul üyeleri şu isimlerden oluştu:
&[#]8220;Harun Demir, Ozan Demirtaş, Fatih Keleş, Ömer Metin Türkan, Ferhat Yavuzyiğitoğlu, Atilla Alpak, Alpaslan Pınar, Emin Karakaya, Güçlü Öztürk, Serkan Albaysak, Ahmet Akdemir Gökhan Sarsık, Osman Odabaş, Hamdi Öztürk, Erkan Demircan, Selçuk Oktay, Volkan Yalı, Tuncay Yılmaz, Utku Yurtbay, Hüsnü Ergin.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi