14 Şubat 2007 tarihinde 4 aylık hamile iken kan pıhtılaşmaması sonucu hayatını kaybeden Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı anısına bu yıl üçüncüsü yapılacak kahvaltı ve kan bağışına 500 kişinin katılması hedefleniyor.
Zonguldak Pazar günü anlamlı bir kan bağışı kampanyasına ev sahipliği yapacak. Sevgililer 14 Şubat Sevgililer Günü düzenlenecek anlamlı kan bağışı kampanyasında bir araya gelecek. Zonguldak-Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı, 14 Şubat 2007 tarihinde akademik izinle yakınlarını ziyarete gittiği Ankara´da rahatsızlanarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırılmış tüm müdahalelere rağmen kan pıhtılaşmaması sonucu hayatını kaybetmişti.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Kan Merkezi Sorumlusu İshak Özel Tekin ve Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından organize edilen kan bağışının sponsorluğunu ise Çaycuma Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Sami Alpan yapıyor.
Kan bağışı çağrısında bulunan Kampanya Koordinatörü Tekin, "14 Şubat Sevgililer Günü´nün bizim için çok daha farklı bir anlamı var. 3 yıl önce bugün elim bir hastalık sonucu çok sevdiğimiz Doçent Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı´yı kaybettik. İnsanlığı, paylaşımcılığı, özellikle kan bağışı kampanyalarına verdiği desteğiyle özel bir insandı.
Şansızlığı aramızdan bir kan hastalığıyla ayrılmasıdır. 2008 yılından başlayarak 14 Şubat ya da onu takip eden bir hafta sonunda Şebnem´in anısına bir kahvaltı ve arkasından düzenlenecek bir kampanya ile onu anmaya devam etmek istiyoruz. Bu yıl 14 Şubat sevgililer günü Pazar gününe denk geliyor. Pazar günü Alaborina Restoran´da akedemisyen arkadaşlarımız, öğrencilerimiz ve kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarla bir arada olmak istiyoruz. Hazırlıklarımız tamamlandı. Sevgililer gününü böyle anlamlı bir kampanyada buluşarak, Şebnem Hocamızı saygıyla anmak için bir arada olacağız. Her geçen yıl büyüyen anlamlı bir kampanya ve bu sene katılımın daha fazla olmasını bekliyoruz" dedi.
Alpan: Hedefimiz 500
Kampanyanın yapılmasında emek sahibi olan Çaycuma Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Sami Alpan ise; "Üç yıldır yaptığımız bu organizasyon bizler için çok anlamlı.
Şebnem Hocamız çok değerli bir insan ve hekimdi. Onun adına yapılan bu kampanya ile kan bağışı konusunda duyarlılık yaratmaya çalışıyoruz. Her yıl artan ilgiden memnunuz. Geçtiğimiz yıllarda hava muhalefetine rağmen giderek artan bir bağışçı sayımız vardı. Bu yıl daha organize bir kampanya ile bunu 400-500´e çıkarmak istiyoruz. 14 Şubat Sevgililer Günü&[#]8217;nde tüm sevgilileri Pazar günkü etkinliğime bekliyoruz. Toplumun sosyal dokusunun oluşmasında ve kan bağışına olan ilginin arttırılması için önemli bir buluşma olacak. Birlikte açık büfe kahvaltı yapıp sonra kan bağışına katılacağız" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi