Amasra'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler yoğun katılım ile gerçekleşti. Sabah 9:30 da Amasra Kaymakamlığı Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı makamları, 23 Nisan Çocuk Bayramının sahibi çocuklara bırakıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Makamını Devralan Fatih Sultan Mehmet İlk Öğretim Okulu Dördüncü sınıf Öğrencisi Ata Bilir Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar'a hitaben "Müdürüm ben bu koltuğu sevdim. Seni süresiz izine çıkartıyorum sen yokken ben burayı idare ederim" dedi. Ardından Ata Bilir, hızını alamadı hedef büyüterek Cumhurbaşkanlığı koltuğuna göz dikti. Ata Bilir "Müdür bey ben bu koltuğu sevdim. Ama benim asıl hedefim Cumhurbaşkanlığı koltuğu ileride oraya oturacağım" demesi önce şaşkınlıkla ardından tebessümle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Koltuğuna oturduğunda ise ilk işinin eğitime önem vermek olduğunu belirten Bilir " Eğitim Şart" dedi.
Ardından Amasra Cumhuriyet Meydanına geçilerek Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliklerle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına devam edildi. Törene Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol,Amasra Belediye Başkanı M.Emin Timur,Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi