Karabük Belediyesi ahşap işlerini Eskipazar Açık Cezaevi bünyesinde bulunan hükümlülere yaptırıyor.
Daha önce Kordon Park´ta bulunan kamelyalar başta olmak üzere şehir merkezlerinin bazı yerlerinde kullanılmak üzere 500 adet bank siparişi veren Karabük Belediyesi ilk etapta Namık Kemal Mahallesi, Atatürk Mahallesi´nde yapımına başlanan Sosyal Yaşam Merkezlerinde kullanılmak üzere 100 adet sandalyenin siparişini Eskipazar Cezaevi Müdürü Mehmet Okumuş´a verdi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Belediyemiz bünyesinde kullandığımız ahşap eşyaları Eskipazar Cezaevi Müdürlüğü bünyesinde bulunan mahkumlara yaptırmayı tercih ediyoruz. Tercih sebebimiz ise ürünlerin kaliteli, ucuz olması ve kazancının direk olarak devlete gitmesidir. Ayrıca Cezaevi Müdürlüğümüz bize yapılan imalatlara 2 yıl garanti verip, bozulma olduğu zaman da tamirat güvencesinde bulunuyor" dedi.
Başkan Vergili´nin bu açıklamasından sonra Eskipazar Açık Cezaevi Müdürü Mehmet Okumuş ise yaptığı değerlendirmede, "Biz Eskipazar cezaevi olarak şu anda ahşap ürünler dalında hükümlülerimizin gayretleri ile güzel imalatlar yapıyoruz. Sağolsun Başkanım bize ihtiyaç duydukları ürünlerle ilgili siparişler veriyorlar. Biz yaptığımız ürünlerin önce numunesini sunuyoruz ve yaptığımız kaliteli ürünlere de 2 yıl garanti veriyoruz. Ayrıca bu yönde kazandığımız cüzi miktarda paralar ise direk devletimizin kasasına gidiyor" dedi.
Diğer yandan Cezaevi Müdürü Mehmet Okumuş, Cezaevi olarak, İl İstihdam Kurulu tarafından projesi onaylanan Konfeksiyon atölyesi kurmak için de çalışma içinde olduklarını ifade ederek, bu projenin gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye çapında ki tüm cezaevlerine çarşaf ve nevresim imalatı gerçekleştireceğiz şeklinde açıklamada bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi