Zonguldak Merkez ilçede eğitim-öğretim veren Erdemir Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğini yaptığı, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası" 19-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.

Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) destekleriyle bu yıl 7'ncisi düzenlenen turnuvada; minikler, küçükler ve yıldızlar kategorilerinde 140 öğrenci yarıştı.

Turnuvada kendi kategorilerinde birinci olan öğrenciler, altın ile ödüllendirilirken, dereceye giren diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri takdim edildi.

Turnuvanın düzenlenmesine öncülük eden Erdemir Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Erdal Saraçlı yaptığı açıklamada, "Okulumuzda gerçekleştirilen turnuva, en geniş katılımlı organizasyonlardan biri oldu. Katılımın yüksek olmasın bizleri mutlu etti. Turnuvanın düzenlemesinde desteğini esirgemeyen Türkiye Satranç Federasyonu Zonguldak İl Temsilciliğine ve müsabakalarda görev alan tüm hakem arkadaşlarıma, okulumuz idareci ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası'nı daha geniş katılımla gerçekleştirmek dileğiyle..." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi