Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bayram Karadağ, "Karabük´e Kurulacak olan Hidroelektrik Santral´e Kimler İmza Attı ?" başlıklı bir basın bildirisi yayınladı.
Bir Süredir Karabük´ün Hamzalar Mevkiine kurulacağı söylenen Hidroelektrik santrali Karabük´ümüzün gündemini meşgul etmektedir diyen İl Başkanı Karadağ, "Karabük kamuoyunda hiçbir tartışma yapılamadan adeta bir oldu bittiye getirilerek ihalesi yapılan ve anlaşmalar imzalandıktan sonra Karabük kamuoyu ile paylaşılan Hidro elektrik santrali olayını Cumhuriyet Halk Partisi olarak dikkatle takip ediyoruz" dedi.
1937 yılında Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün talimatıyla İsmet İnönü´nün temelini attığı Karabük Demir Çelik Fabrikaları kurulurken pek çok önemli kriter ortaya konulmuş ve bütün bu kriterleri taşıyan Karabük bölgesine Demir Çelik Fabrikalarının temeli atılmıştır diyen Bayram Karadağ açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ülkemiz için Önemli bir Stratejik öneme sahip olan Demir Çelik Fabrikalarının kurulmasında Kömür Ocaklarına yakın olması,Soğanlı çayından gelen suyun yeterli olması,Demiryollarına yakın olması gibi kriterin çok önemli bir yeri vardır. 1937 yılında temeli atılan Demir Çelik Fabrikaları sayesinde Karabük´ümüz 13 haneli bir köyden bugünkü 225 binlere uzanan bir şehir olmuştur. Oysa bugün Karabük´ün yaşam kaynağı olan Kardemir´in çalışması için olmazsa olmazı olan soğanlı çayına bir hidroelektrik santrali inşa edilerek Soğanlı çayının suyunun önemli bir bölümü bir regülatörle Hamzalar Mevkiinden Melise´ye aktarılmasıyla Kardemir adeta yok edilmek isteniyor. Sadece Kardemir değil Soğanlı çayından sulama ile tarımsal faaliyetlerini yürüten köylülerimize de bu çok önemli bir darbe vuracaktır. Hamzalar mevkiinde kurulması düşünülen başka Demir çelik Sektöründe faaliyet gösterecek olan fabrikalara da önemli bir darbe vuracaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yapılamak istenen Hidroelektrik santralinden iktidar partisinin Milletvekillerinin geç haberdar olmasını bir türlü anlayabilmiş değiliz, bu gerçekten üzüntü verici bir durumdur. Kaldı ki sözleşmeler yapıldıktan sonra Karabük´te bu Hidroelektrik Santralin vereceği kayıplar hesaplanmadan imza atanlar her kim olursa olsun Karabük´e ihanet etmektedirler. Gerçi Karabük´ümüz geçmişte kendisine düşünmeyenleri unutmamış ve gerekli cevabı demokratik ortamlarda vermiştir. Karabük´ümüzü teşvik kapsamına sokacağız diye yıllarca oyalayanlar kimlerdir. Karabük´ümüze teşvikten faydalanarak atılan istihdam sağlayıcı bir temel var mıdır. Yıllarca kurulacağı ısrarla söylenen Hastanenin temeli nereye atılmıştır, Hastane temelini gören varsa bize göstersin bizde temel atanları tebrik edelim. Karabük´e Orman Bölge Müdürlüğü açmanın kimin yetkisi dahilinde olduğunu çözemeyen İktidar partisinden Karabük´ün sorunlarını çözmeyi beklemek hayalciliktir. Keltepe´ye Kayak Merkezi açmak için Keltepe´nin adını değiştirin diye öneri getiren Çevre Ve Orman Bakanının kendi Bakanlığının adını değiştirmesinin daha gerçekçi olacağı düşüncesindeyim. Son olarak Hamzalarda kurulması için ihalesi yapılan Hidroelektrik santralinin kurulmasından bir an önce vazgeçmenin Karabük´ün çıkarlarını savunan her kesimin ortak görevi olduğunu düşünüyorum."

Editör: Pusula Gazetesi