Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, Zonguldak Muhtarlar Federasyonu ve Karadeniz Muhtarlar Federasyonu&[#]8217;nun kurulması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kendilerine Zonguldak Muhtarlar Federasyonu&[#]8217;nun daha yakın geldiğini ifade eden Nas, önümüzdeki günlerde bu durumun netleşeceğini söyledi.
Zonguldak Muhtarlar Derneği Federasyonu&[#]8217;nu kurma çalışmasının 5-6 aydan bu yana sürdüğünü dile getiren Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, ilçe başkanları ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Nas, &[#]8220;Bu çalışmamız 5-6 aydan bu yana devam ediyor. Bu çalışmayı aynı zamanda ilçe başkanlarımızla da sürdürüyoruz onlarda aynı istekteler. Gökçebey&[#]8217;de bir taslak çalışmamız var. Onu da kattığımız zaman ileriki günlerde ilçelerimizle beraber aynı işi yapan Zonguldak&[#]8217;ta, muhtarlar federasyonunu kurma aşamasına geldik. Tabi bunun alt yapı hazırlıklarının bir kısmı bitti, bir kısmı hala daha devam ediyor. Yakın bir süre içerisinde bunu kamuoyuna geniş bir şekilde bilgilendireceğiz. İlçe başkanlarımızla sürekli toplantı yapıp, karar alıyoruz ama federasyon anlamında daha da güçlü olacağına inandığımız için zaten Türkiye&[#]8217;de bütün dernekler şekilleniyor. Aynı işi yapan diğer dernekler de aynı pozisyondalar. Onun için ilimizde hem onlara büyüklük yapıp hem de yardımcı olacağız. Yakın bir gelecekte Zonguldak Muhtarlar Federasyonu&[#]8217;nu kuracağız&[#]8221; dedi.
Karadeniz Bölgesi&[#]8217;ndeki illerde Muhtarlar Derneği Başkanları&[#]8217;nın da Karadeniz Muhtarlar Derneği&[#]8217;ni kurma çabası içinde olduğunu söyleyen Nas şöyle devam etti:
&[#]8220;Karadeniz Bölgesi&[#]8217;nde bulunan bazı arkadaşlarımız Karadeniz Muhtarlar Federasyonu&[#]8217;nu kurmak için benim görüşümü aldılar. Onun da çalışması devam ediyor. Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Bolu, Düzce, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin gibi. Bu illerimizi de kapsayan bir görüşmelerimiz var. Fakat bu durum daha yavaş yavaş netleşti. Ön görüşmelerimiz bitti. Arkadaşlarımızla beraber değerlendireceğiz. Hangisi daha yararlı olacaksa hangisi daha aktif bir görev üstlenecekse onda karar alacağız. Ama Zonguldak Muhtarlar Federasyonu&[#]8217;nu kurma aşamasında olduğumuz için bu bize daha yakın geliyor. Önümüzdeki günlerde Karadeniz Muhtarlar Federasyonu&[#]8217;nu da kurmak için düşüncelerimiz var&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi