Cumhuriyet Halk Partisi´nde, yaklaşan İl Kongre öncesi aday olarak adı geçen CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi İdris Şahin, adaylığı ile ilgili açıklamada bulundu.
Şahin, ´Ben adayım demedim ama aday değilim de demedim´ diyerek, ilerleyen günlerde ayrıntılı açıklamada bulunacaklarını söyledi.
Şahin partilerde uzun süre görev yapan kişilerin gün geçtikçe ağırlaştığını ve yeni heyecanlar kazandırılması gerektiğini belirterek, bunun bir hizmet yarışı ve görev değişikliği olduğunu ifade etti.
Şahin konuşmasında şunları söyledi: "1-2 aydan beri biz tabanla, delegelerimizle, arkadaşlarımızla, partide uzun yıllar hizmeti geçen insanlarla sürekli görüşüyoruz. Ben bugüne kadar adayım demedim ama değilim de demedim.
Şu anda da demiyorum. Çünkü bir çalışmamız var ve sanırım bunu en geç önümüzdeki hafta netleştireceğiz. Basınla bir araya gelerek, varız dersek niçin var olduğumuzun gerekçelerini, yokuz dersek ki büyük ihtimal bu saatten sonra yokuz diyemeyiz ama yokuz dersek nedenlerini açıklamak durumundayız. Çünkü oldukça bir kamuoyu oluştu ve bilakis partililerimizin bir beklentisi var. Ama yerine konulmak çok güzel bir şey. Her insan için onurlu bir şey.
Bu saatten sonra herkes tahmini kamuoyu yoklamasını da yapıyor. Çevremizden güzel tatlı talepler var. Çünkü bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin yönetim birimlerinde görev almış arkadaşlarımız başta Osman Yayla gibi arkadaşlarımızdan bizim bir şikayetimiz veya sorunumuz yoktur. Ama bütün partilerde olduğu gibi hele Sosyal Demokrat Halk Partisi´nde bu bir hizmet yarışıdır.
Yani birileri ömür boyu ne milletvekili olarak kalacaktır nede il başkanı olarak. Yerine başkaları gelecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi´nin gerek il bazında gerekse Türkiye ortalamasında bir yerlere taşınabilmesi için mücadele edeceğiz.
Yoksa arkadaşlarımızla yani görev yapmış ve görevde olan arkadaşlarımızla hiçbir sıkıntımız yoktur. Ama bu bir hizmet yarışıdır, nöbet değişimidir. Cumhuriyet Halk Partisi´nden birden çok aday çıkar mı? Bana göre çıkmalı. Çünkü bir partide birden çok aday yoksa orda da sıkıntı var demektir."

Benim hiç kimseyle kavgam olmadı
Cumhuriyet Halk Partisi´ne heyecan katmak için hareketi daha da yoğunlaştırabilmek için, çok ufak tefek de olsa hantallaşmanın getirdiği bir yozlaşmayı harekete geçirmekte diyebiliriz.
Bütün siyasi partilerde yöneticiler uzun yıllarca görevde kaldıklarında biraz hareketsizleşme varmış gibi oluyor.
Onun için yeni yönetim değişikliği daha bir heyecan katacaktır.
Bunun geçmişte de faydaları görülmüştür. Ben geçmişte de birkaç dönem aktif siyaset yaptım. Benim hiç kimseyle kavgam söz konusu olmadı.
Yani bizim elimizi uzatamayacağımız, kucaklaşamayacağımız Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında hiçbir gurup ve birey yoktur. Zaten avantajlı olduğumuz nokta da o.

Milletvekilliği sevdasında değilim
Varız dersek amacımız şudur; Cumhuriyet Halk Partisini Zonguldak il sınırları içinde yerel yönetimlerinde iktidar olmamız söz konusudur. Tabi bizim geçmişten bu yana gelen siyasi tecrübe ve becerimize dayanarak bilakis yerel yönetimlerde parti ve örgütler arasındaki diyalogun daha canlı hale gelmesini sağlarız diyoruz. Burada olan ufak tefek olan sıkıntıları bertaraf ederiz. İkinci nokta da bugün il başkanlığı gibi Cumhuriyet Halk Partisi´nin onurlu bir makamında görev almak isteyen insanların ben hariç herhalde hepsinin gönlünde milletvekilliği sevdası var. Ben yerel yönetimde de görevli olduğum için şuanda benim için öyle bir şey yok.
En azından bu dönem içerisinde yok. Benim için il başkanlığı ve yerel yönetimler yeter. Aynı zamanda meclis üyesiyim. Onun için benim burada asıl görevim Cumhuriyet Halk Partisi içindeki ufak tefek olsa bile yerel yönetimlerle örgütler arasındaki bağların daha sıkılaştırılması, daha canlı hale getirilmesini sağlarız diye düşünüyorum. Bizim yönetimlerimizde sorun olması da mümkün değil.
Ben siyasetin en eskilerinden biriyim ama çok ön plana çıkmamızın nedenlerinden biri mesleğimizle uğraştığımız içindir. Yoksa fırsat bulup daha çok zaman ayırsaydık belki bu zamana kadar her şey daha iyi olurdu.


Biz taraf değiliz
Milletvekilimiz Ali Koçal Bey ile bizim 40 yıllık bir dostluğumuz var. Zonguldak´ta insan ilişkileri önemli bir faktördür. Ama il başkanlığı konusunda hiçbir görüşmemiz ve konuşmamız olmadı. Çünkü bir altyapı çalışmamız var. Buna karar verdiğimiz noktada bu şehrin büyüğüdür ve Cumhuriyet Halk Partisini temsil eden bir milletvekili olarak ilk görüşüne ve desteğine başvuracağımız insandır. İki tane milletvekilimiz var ve ilk danışacağımız insanlar Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk´tür. Yani biz bir taraf değiliz. Biz bu işte varız dediğimiz noktada mevcut yönetimimizle, milletvekillerimizle hepsiyle görüşeceğiz."
Editör: Pusula Gazetesi