Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Kalkınma Bakanlığı'nın 2018 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde İlkokullarda STEM yaklaşımı eğitimi verdi.
Kdz. Ereğli ilçesinde ki Erdemir İlkokulu'nda gerçekleşen eğitim Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Zülfü Genç tarafından verildi.
26-30 Mart 2018 tarihlerinde Kdz. Ereğli Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen eğitimlerde öğretmen ve idarecilere STEM odaklı plan hazırlama, STEM okuryazarlığı konularında öğrencilere rehberlik edebilmeleri için gerekli pedegojik bilgi ve becerilerin aktarılması ve STEM alanında gerekli yazılım kodlama ve robotik araçların eğitim ortamlarında nasıl kullanabileceği uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimin son günü ise öğrencilere uygulamalı bir STEM dersi verildi.
Erdemir İlkokulu Okul Müdürü Yaşar Ciğer ilçede ilk kez yapılan eğitim çok faydalı geçtiğini söyledi. Ciğer , "İlçemizde ilk defa ilkokullarda STEM eğitimi okulumuz tarafından gerçekleştirilmiştir. İlkokullarda STEM eğitiminin öğretmen ve öğrencilerimizde heyecan oluşturması, eğitim paradigmalarının geliştirilmesi açısından yararlı olduğunu belirterek, bizim bu eğitimimizin diğer okullara da öncülük etmesi temennisiyle; Bu eğitimin gerçekleşmesine katkısı bulunan Kalkınma Bakanlığı, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına, Proked akademiye, eğitimi gerçekleştiren Dr. Zülfü Genç'e, öğretmenevi müdürlüğüne, kursa katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi