Aylık olarak yayın yapan Dergi Merkezi&8217;nin (DM) turizm sayfasında Şubat ayı kapağı Bartın oldu. Bartın özel sayısı olarak çıkan dergide Bartın&8217;ın tarihi, kültürel, turizm ve doğal güzelliklerine yer verildi, yörede gezilebilecek alanlar sıralandı. Turizm kenti olmayı planlayan kent Bartın kapak başlığı ile çıkan dergide kapak resmi ise İnkumu sahilinde bulunan meşhur kaya oldu. Giriş sayfasında Bartın&8217;a değinen derginin Editörü Kerem Köfteoğlu, &8220;Bu sayımızı ayırdığımız Bartın, doğa turizmine yönelik geniş bir potansiyele sahip. Bu yıla damgasını vuracak turizm eğilimlerinden biri sportif faaliyetler olacağından hareketle, Bartın&8217;ın hareketi seven gençleri kucaklayıp, bu alanda söz sahibi olacağını söyleyebiliriz&8221; değerlendirmesinde bulundu.


Sanayi ve turizm iç içe olmamalı


Köfteoğlu; &8220;Gençlik turizmini yabana atmamak gerekiyor. Çünkü yapılan araştırmalar, turizmin bu çeşidine dünyada 168 milyon gencin katıldığını ortaya koyuyor. Bu yüzden, Bartınlıların kamu-sektör işbirliği ile bu pastadan pay almak amacıyla ürün geliştirip, bunları ulusal ve uluslar arası pazara nasıl sunacaklarının yolunu keşfetmeleri gerekiyor. Kamu- özel sektör ve Bartınlıların bir konuyu daha çözüp, netleştirmelerinde yarar var. Tüm kesimlerin bir araya gelerek, kentin sanayi şehri mi, yoksa turizm kenti mi olacağına karar vermesi gerekiyor. Çünkü Bartın gibi illerde ne yazık ki, sanayiye ağırlık verilince turizmin önemli unsurunu oluşturan doğa, yer altı ve yer üstü kaynaklarının zarar görmesi kaçınılmaz oluyor. Doğa harikası bu kentin keşfedilmesi taraftarıyım&8221; şeklinde konuştu.


Tarihi ve doğa harikası bir kent


30 sayfasını Bartın&8217;a ayıran dergide Bartın&8217;da gezilip görülebilecek alanlar olarak Orta Camii, Yukarı camii, Aşağı Camii, Arap Camii, Hacı Arif Kaptan Şadırvanı, Taşhan, Dervişoğlu Hanı, Şehir Hamamı, Su terazisi, Kemal Samancıoğlu Müzesi, Aya Nikolas Kilisesi, Ebu Derda Türbesi, Galla Pazarı, Çağlayan, Gazhane Parkı, Amasra Müzesi, Amasra Kalesi, Kemerköprü, Kuşkayası Yol Anıtı, Küçük Kilise, Fatih Camii, Bedesten, Amasra Plajı, Akkonak, Göçkün Plaj, Gürcüoluk Mağarası, Çakraz, Kurucaşile, Tekkeönü ve Hisar Kalesi, Kapısu ve Ulus&8217;un da yer aldığı onlarca tarih ve doğa harikası mekan sıralandı. Sıralanan mekanlarla ilgili tanıtıcı bilgilere de yer verildi. Dergide Vali İsa Küçük ve Belediye Başkanı Cemal Akın&8217;la yapılan röportajlar da yer aldı.

Editör: Pusula Gazetesi