Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim ve Liselere atanan 43 okul müdürü ile toplantı yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, yeni okul müdürleri ile birlikte Bartın&8217;ı eğitim konusunda daha da iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını söyledi. Yeşilyurt, &8220;Milli Eğitim Bakanlığımızın yönetmeliği çerçevesinde 2009 yılı Ağustos ayında çıkarılmış olan yönetici atamalarında ilimizde bulunan okullara kararname ile atanan okul müdürlerimizle toplantı yapmış bulunuyoruz. Öncelikle altını çizmek istediğim çok önemli bir konu var. İlimizde eğitim adına gelinen nokta çok başarılı. Bu başarıda en büyük pay yönetici arkadaşlarımızın olduğunu ifade etmek istiyorum&8221; dedi.


Bu işi biliyorsunuz


Yeşilyurt; &8220;Yönetici durumunda olan birçok arkadaşımız zaten vekâleten görev yaptılar ve Bartın eğitimine de çok büyük katkılar sağladılar. Büyük bir uyum içerisinde özel hayatlarını da bir kenara bırakarak fedakâr bir şekilde eğitimin en üst seviyeye çıkması konusundaki gayretlerinden dolayı hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bugün itibarıyla ilimizde 43 okulumuz asıl müdürüne kavuşmuştur. Tabi şunu belirtmemizde de yarar var. Biz hiçbir zaman üst yönetim veya alt yönetim gibi düşüncelerimiz olmadı ve yöneticilerimiz ile et ve kemik gibi kaynaşmış şekilde en ufak bir arızaya meydan vermeksizin gece gündüz çalışarak okullarımızdaki eğitim seviyemizi belli bir yere getirmiş bulunuyoruz&8221; diye konuştu.


Zor bir göreve talip oldunuz


Yöneticiliğin zor bir görev olduğunu kaydeden Yeşilyurt, &8220;Tabi bunlar yeterli değil. Çünkü çağımız bilgi çağı ve bütün yönetici arkadaşlarımızda bu düşünce içerisinde olmalıdır. Yönetici arkadaşlarımız bugünü değil yarın için ne yapılacağını düşünmelidir. Zaten kurumlar kendi kategorilerinde yarış halindeler. Elbette ki bu yarış büyük milletimize hizmet noktasındadır ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı hazırlamalıyız. Eğitim çok önemli bir iştir. Eğitim her şeyin başında gelen en önemli unsurdur. Onun için eğitim işini sıkı tutmalıyız ve bu konuda okul yöneticilerimize büyük görevler düşmektedir. Yeni okul müdürlerimizin eğitim konusunda yeni nesilleri daha ileri düzeylere taşıyacaklarından en ufak bir şüphemiz yoktur. O nedenle şimdiden kararnamenin yeni okul müdürlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yöneticilik zor bir göreve talip olmaktır. Yani görevin zoruna talip olmaktır. Bundan sonra inşallah ilimizin başarılarına daha da fazla başarı ve Bartın&8217;ı iller içerisinde daha iyi bir noktaya taşıyacağız&8221; şeklinde konuştu.


Ayrıştırıcı tavırlardan vazgeçin


Sendikaların ayrıştırıcı tutumlardan vazgeçmelerini isteyen Yeşilyurt; &8220;Bazı sendikalarımız var. Bu sendikalar elbette ki personelimizin hakları ve işleyişleri tamamen yasal dayanağa bağlı olan, kamu yararına çalışan kuruluşlar. Bunların bir görev haddi var ve mesuliyetleri var. Bu mesuliyet çerçevesinde görev yapmaları bizim en tabi isteğimiz. Ancak kurumlar üzerinde ya da personeli ayrıştırıcı, personeli birbirine düşürücü davranışlardan vazgeçmeleri konusunda kamuoyu önünde kendilerine tavsiye ediyorum. Ben burada 36 okul müdürüm ile toplantı yaptım. Daha önce ilgili yetkili sendikamızla da bunları paylaştım ancak bu konuda personelimiz için yararlı olan şeylerin yapılmasını isteriz. Ancak yasal mevzuat çerçevesinde genelgeler, yönergeler ve kanunlarımız var. Onlardan aldığımız yetki çerçevesinde varsa bir hakkımız kullanılır veya yetkimiz ölçüsünde hareket edilerek yapılması gerekenler yasal bir şekilde yapılır. Burada hiç kimse bizi keyfiyet ile alıkoyamaz&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi