Tüm Türkiye´de TEKEL işçilerine destek amacıyla işçi ve memurlar bir günlük iş bırakma eylemine sabah saatlerinden itibaren başladı. Zonguldak´ta ise Türkiye Taşkömürü Kurumu´na bağlı Üzülmez, Karadon ve Kozlu müesseselerinde çalışan madenciler ocağa inmedi.
Kozlu Müessesesi´nde çalışan işçiler sabahın erken saatlerinden itibaren kuyu başında toplandı. İşçiler, ocağa inmeme kararı aldı. Örgütlü bulundukları Genel Maden İşçileri Sendikası Kozlu Başkanı Erol Bilgin tarafından okunan bildiriyi dinleyen madenciler, sendikanın açıklamasının ardından yürüyüş yapılması planlanan saati bekledi. TTK´nın müesseselerinde bu gün üretim yapılmayacak.
2000 yılında işe başladığını belirten maden işçisi Murat Mercan, ekmeklerinin peşinde olduklarını söyleyerek siyasete bakmadıklarını söyledi. Geleceklerinin peşinde olduklarını anlatan Mercan, şöyle konuştu: "Bugün TEKEL işçisinin başına gelenler yarın bizim başımıza da gelecek. Biz ne 4C´yi istiyoruz. Ne AK Parti hükümetini ne de CHP, hiç biri değil, biz işimizin, ekmeğimizin kavgasının peşindeyiz. Madenci her zaman öncü oldu ve her zaman öncü olacak. Yedi kat yerin dibine girerek ekmeğimizi
kazanıyoruz."
2006 yılında işe başladığını ifade eden Baykal Özçiçek ise "Siyaset gözetmiyoruz, ekmeğimizin mücadelesini veriyoruz. Şeker fabrikalarına bunları yapanlar yarın bir gün gelecek TTK´ya da aynısını yapacak" dedi.
Kuyu başından ayrılan madenciler, planlanan saate göre 10.30´da müessese önlerinde başlayarak şehir merkezindeki Madenci Anıtı´na kadar yürüyecek. Yürüyüşe izin verilmediği takdirde madenciler, 12.00´de yapılacak eyleme otobüslerle gelerek katılacak.
Editör: Pusula Gazetesi