İstanbul 3. havalimanı'nın inşasını işletmesini üstlenen Çevre ve Sürdürülebilirlik Proje Direktörü Ülkü Özeren, Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen konferansta, havalimanı için çevre ve sürdürülebilirlik konularında yapılan projeleri anlattı.
Çevre yönetimi, işletme ve sürdürülebilirlik, ekoloji yönetimi, yaban hayatı yönetimi ve sosyal hayat yönetimi konularında sunum yapan Özeren, 3. havalimanında çevre ve sürdürülebilirlik alanlarında yapılan projelerin standartlara uygun olarak gerçekleştirildiğini ve İstanbul Grand Airport (IGA)'nın ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi'ni havacılık sektöründe ve diğer karşılaştırmalı sektörlerde Türkiye'de alan ilk şirket olduklarını söyledi.
Kuş türlerinin izlenmesi ve korunması projesine de değinen Özeren, 2013'ten beri, 4 noktada göçmen kuş araştırmalarının devam etmekte olduğunu, çalışmaların 6 kuş araştırmacısı tarafından gerçekleştirildiğini ve 2016 yılında Uluslararası Danışman (BML) öncülüğünde Kuş Yönetim Programı için çalışmaların başlatıldığını belirtti.
Konferans sonunda İstanbul 3. havalimanının tanıtım videosu gösterilirken, yeni havalimanının ilk fazının tamamlanmasıyla birlikte 29 Ekim'de hizmet vermeye başlayacağı da belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi