Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Erdal Ata´yla birlikte Zonguldak Belediyesi Başkanı İsmail Eşref´i ziyaret etti. Başkan Eşref, Bakan Akdağ´ı Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte çiçekle karşıladı.
Zonguldak´ta coğrafi konum itibariyle hizmet vermenin çok zor olduğunu ve imar sorunu nedeniyle de yapılaşmanın imarsız olduğuna dikkat çeken Başkan Eşref, Bayındırlık İl Müdürlüğü döneminde de belediyecilik anlamında Zonguldak´a hizmet etmeyi sürdürdüğünü söyledi. Taşkömürüyle var olan ve Fransızlar tarafından gerçekleştirilen kömür üretiminin ardından kentleşmenin de buna paralel olarak geliştiğinin altını çizen Başkan Eşref, "Taşkömürüyle var olan ve 48 bin maden işçisinin çalıştığı dönemlerde ekonominin ve bölgenin lokomotifi konumundaki Zonguldak´ın nüfusu bugün 107 bindir. Hizmet üretme anlamında coğrafi konumun yanı sıra imar problemi nedeniyle de zorluklarla karşılaşıyoruz. Özellikle sağlık alanında yapılması planlanan projelerin hayata geçirilmesi içinde bu konuda sıkıntı çekilmektedir. Buna paralel olarak, Zonguldak olarak sağlık anlamında iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim ancak hizmet anlamında belediyelerin içinde bulunduğu durumda malum" dedi.
Belediye Başkanı İsmail Eşref´in Zonguldak hakkında güzel bilgiler verdiğini belirten Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, "Zonguldak, Karadeniz´in diğer bölgelerinde olduğu gibi arazi bakımından sıkıntılı bir şehir. Burada nüfusun 200 bine çıktığını düşününce, belediyecilik açısından da yaşanmaz bir şehir haline geleceğini düşünüyorum. Ancak bunu bir kayıp olarak görmemek lazım. Örneğin bir hastane yeri bulmak için iki-üç yıldır arayış içerisindeyiz. Bunun için şehirlerin geleceğini, o şehrin özelliğiyle birlikte düşünerek imar etmemiz gerekiyor. Bir şehirde üniversitenin gelişmesi, şehir adına çok güzel ve özeldir. Şehirciliğin gelişmesi Zonguldak için önümüzdeki yıl en önemli mesele olacak. Çünkü bu şehirde geçmişte çok hızlı ve çarpık kentleşme oluşmuştur. Yeni bir hastane yapmak istediğimizde zorlandığımız konuların başında çarpık kentleşme gelmektedir.
Türkiye´de önümüzdeki 30-40 yıl içerisinde sağlık anlamında ne tür binalara ihtiyacımız varsa bunların hepsini netleştirmiş durumdayız. Sağlıkta Dönüşüm Projesi´nin en önemli ayağını da bu sağlık binaları oluşturmakta ve 2014 yılına kadar yenilenmesi gereken sağlık binalarının neredeyse tamamını yenilemiş olacağız. Bu bağlamda Zonguldak merkez ilçe başta olmak üzere Ereğli ve Devrek´te yapacağımız yeni hastanelerle vatandaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vereceğiz. Örneğin Zonguldak´ta yapacağımız yeni bina, 4 hastaneyi içine alacak büyüklükte bir hastane olacaktır.
Belediyelerin de halkın sağlığına vereceği hizmetler bizim için çok önemlidir. Bunların başında ise halka verilen suyun temiz olmasıdır. 2009 yazında Türkiye´de hiçbir su salgını hastalığı yaşanmamıştır" şeklinde konuştu.
Belediye Hatıra Defteri&[#]8217;ni imzalayan Bakan Akdağ´a Belediye Başkanı İsmail Eşref, Zonguldak´ın simgesi olan madenci heykeli hediye etti.
Editör: Pusula Gazetesi