Zonguldak'ın Kozlu İlçesinin Ak Partili Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın üzerine aracın plakasını yazdığı koçu kurban ederek hizmete soktuğu piyasa değeri 530 bin lira olan Wolkswagen Touareg marka makam aracı hacizli yakalama kararı nedeniyle bağlandı ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü önüne çekildi.

Daha önce de onlarca haciz uygulanan makam aracını kullanmayacağını söyleyen Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, bu sözünü tutamadı.

Başkan Yılmaz, 2011 model Wolkswagen Passat marka aracın yerine piyasa değeri yaklaşık 530 bin TL olan olan Wolkswagen Touareg marka makam aracı aldı. İtfaiye öncü aracı olarak gösterilen araç, makam aracı olarak kullanılıyordu.

Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, yeni makam aracı için belediye garajında kurban kestirmiş, olay yaygın basında büyük ilgi görmüştü.

Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, eski makam aracının 2011 model olduğunu, çok yıprandığını ve Ankara'ya giderken yolda dahi kaldıklarını söyleyerek, "Kötüydü demiyorum, çok kötüydü diyorum. Son 1 yılda büyük masraf yaptık. Bir hayli hırpalanmıştı. Biz bu aracı 211 bin liraya aldık. Faturası belediyede mevcut. İddia edildiği gibi 500 bin liralara almadık. Vergi indirimi oluyor" demişti.

Editör: Pusula Gazetesi