Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, hastane inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Turpcu'nun açıklamaları şöyle:

"Hastane inşaatı ile ilgili olarak konuyu anlamayanlara, bazen siyaseten, bazen samimiyetsizlikten ve art niyetle gerçeği bildiği halde istismar edenlere karşı bir kez daha açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır. Öncelikle Sağlık Bakanlığı, hastane yapımı devam ederken proje tadilatına gitmiştir. Maliyetler çıkarılmış ve ilave keşif yapılmıştır. Sonuç olarak ihale yasasına göre yasal sınır olan yüzde 10'u çok geçtiği için işin tasfiyesi istenerek, yeni proje yapılacağı belirtilmiştir. Tasfiye kararı firma önüne konulmuş firma tarafından imzalanmış, hiçbir zorluk çıkarılmamıştır. Bunun ardından 1-2 ayda ihale edilmesi gereken bu iş bu kadar yıl neden yapılmamıştır? Bu gerçeklere rağmen sürekli sürecin uzaması ile ilgili firma suçlanmaktadır. Tasfiye kararı gelir gelmez, imzalanmıştır. Zorluk mu çıkarılmıştır? Mahkemeye mi verilmiştir? Firmadan dolayı nasıl süreç uzamış olabilir? Kendi beceriksizliklerini, suçu başkalarına atarak kapatmaya çalışanlara, 'bu iş usulünce neden tekrar ihale edilmemiş ve bunca zaman beklenmiştir?' sorusunu bir kez daha sorarız!

Şu anda hala firmaya bu işi yüklemek akla mantığa sığmayan bir yaklaşımdır. Hastane işi firmanın elindeki 4 resmi işten bir tanesiydi. Diğer 3 iş, firma kayyumda olmasına rağmen sürdürüldü ki kayyumdaki bir şirket bu işleri, sürdüremeyebilir, teslim edemeyebilirdi de!

AKP'nin sebep olduğu ekonomik yıkımdan ötürü binlerce firma sıkıntıya düşmüştür, hala da düşmeye devam etmektedirler. 16 Nisan Anayasa Referandumundan önce çoğu yandaş firma olmak üzere, piyasaya 300 katrilyon para verilmiştir. Benim geçmişte ortağı olduğum firmamıza ise iş yaptığı devlet kuruluşları tarafından, hak edişleri zamanında yapılmadığı için zora girmiştir. Firma, 12 Haziran'da milletvekili seçilmemden sonra 1 Kasım tekrar acele erken seçim yapılmasıyla, yeni Türkiye'nin siyasi dengelerinin ortadan kaldırılmasından sonra bu sıkıntıya girmiştir. Şayet bu acele erken seçim olmasa, normal bir şekilde hükümet kurulabilseydi, firmanın başına bu işlerin gelmeyeceğine inanıyorum. Bunlar ileride daha geniş şekilde açıklayacağım ayrı bir değerlendirmenin konusudur. Firmanın bu duruma düşmesine sağdan-soldan kimlerin içten içe sevindiklerini biliyoruz, bu durumu hoşuna gidercesine dillerine dolayıp, defalarca yalan yanlış şekilde anlatan bu kişileri biliyorum. Kaçak-göçek, çalan-çırpan insanlardan, firmalardan değiliz, böyle firmaları ve kişileri nerede bulacaklarını, beni hastane üzerinden yıpratmaya çalışanlar çok iyi bilir! Zonguldak ekonomik çöküş yaşamaktadır, Zonguldak ilinin tamamı sıkıntı içindedir. Bu sadece bizim aile şirketimize has bir durum değildir. Birçok işyeri kapanmış, insanlar borç içerisinde yaşam mücadelesi vermeye çalışmaktadır, işsizlik nedeniyle de sürekli göç yaşanmaktadır. Zonguldak ve Türkiye genelinde ekonomik darboğazdan ve iktidarın kayırmacı tutumundan dolayı da birçok iş adamı zordadır. Kalıcı bir yatırım, hizmet yapılmaması ve istihdam yaratmaya yönelik bir çaba olmaması nedeniyle Zonguldak bugün bu haldedir. Zonguldak ekonomisi neden bu hale geldi? Biz devlette bir sorumluluk almadık, Bakan olmadık. 50 yıldır hükümetlerde görev alıp ekonomik çöküş yaşamamıza neden olan şahsım veya partim CHP değil, geçmişteki sağ parti iktidarlarından bugünün AKP'si ve orada sorumluluk ve görev alanlardır. Zonguldak'a bir çivi dahi çakılmamasının, istihdam yaratılamamasının nedeni AKP'nin önde gelenleridir. Neden Zonguldak hak ettiği kadar kamu yatırımı alamıyor? Zonguldak'ın havaalanı söz verildiği halde neden işlemiyor? Yollarımız neden bu halde, neden bitirilemiyor? Zonguldak'ın meselelerine kafa yoracaklarına, yani TTK'nın durumu, işsizlik, göç, termik santral cehennemi gibi sorunlarımız ortadayken, hastane işini gerçeklerden saptırarak, sağdan-soldan kalemlerine ve dillerine dolayanların bilgisine bir kez daha sunarım."

Editör: Pusula Gazetesi