Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Osteoporozdan (kemik erimesi) korunmak için, sağlık için, sağlıklı süt için&8217; programı kapsamında sağlık kurumlarında çalışan personellere hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. 188 sağlık personelinin katıldığı ve sona eren eğitimlerde Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü çalışanlarından Diyetisyen Aslı Erkaya, Tıbbi Teknolog Yeşim Tutumlu ve Ebe Sevilay Dikyurt tarafından katılımcılara Osteoporoz konusunda bilgiler verildi.



Egzersizler önem arz ediyor


Katılımcılara eğitim süresinde; Osteoporoz nedir, osteoporoz prevelansı, risk faktörleri ve tedavisi, Osteoporozu önleme yolları, süte uygulanan ısıl işlemler, sağlıklı süt ve gereksinimi, Kalsiyum, Osteoporoz ve egzersiz konularında bilgi verilirken, ayrıca masa başı egzersizler ve esneme hareketleri uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca eğitim süresince katılımcı personellere süt ikramı yapıldı.


Okullarda devam edecek


İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, &8216;Osteoporozdan korunmak için, sağlık için, sağlıklı süt için&8217; programının kapsamında Eğitim Şube Müdürlüğü&8217;nün sağlıklı süt tüketiminin yaygınlaştırılması ve osteoporozu önleme yollarının vurgulanmasına yönelik çalışmalarının, okul ve halk eğitimleriyle bilinç düzeyinin artırılması çalışmalarının artarak devam edileceği belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi