Düzce Üniversitesi ile SBS Bilimsel Bio Çözümler Sanayi arasında ulusal ve uluslararası alanlarda işbirliği protokolü imzalandı.
Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokole; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, SBS Bilimsel Bio Çözümler Sanayi Genel Müdürü Aslı Elif Tanuğur Samancı, Genel Müdür Yardımcısı Taylan Samancı, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, DAGEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Göç Rasgele ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Hasırcı katıldı.
İşbirliği protokolünü, Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, SBS Bilimsel Bio Çözümler Sanayi adına ise Genel Müdür Aslı Elif Tanuğur Samancı imzaladı.
Arı ürünlerinin geliştirilmesini ve Düzce'de arıcılığın yaygınlaştırılmasını amaçlayan protokol ile taraflar arasında ortak Ar-Ge ve Ür-Ge projelerinin gerçekleştirilmesi, tedarikçiler tarafından ürün tedarikinin sağlanması amaçlanıyor. Tarafların sahip olduğu laboratuvar imkanlarının ortak kullanılması, sektörde karşılaşılan sorunlara bilimsel çözüm yolları bulunması ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi gibi konularda ortak çalışmalar yürütülecek.
Protokol; Düzce Üniversitesi ile firma arasında bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik proje çalışmalarını, ürün tedarikini, projelere dayalı bildiri ve makale çalışmalarını, ulusal veya uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak altyapı çalışmalarını, rutin deneylere yönelik işbirliklerini ve öğretim üyelerinin firmaya yapacakları danışmanlık çalışmalarını kapsıyor.
Düzce Üniversitesi, imzaladığı işbirliği protokolleri ve başladığı saha çalışmaları ile sağlık ve çevre alanlarında ihtisaslaşma faaliyetlerini hızla sürdürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi