Zonguldak´ın Rat Mahallesi Kırat mevkiinde başlayan kar yağışı, şehir merkezine yöneldi. Kar iki günde Zonguldak´ı etkisi altına aldı. Köy yolları ulaşıma kapanırken, Kırat mevkiine giden madenciler zorlu mücadelelerini anlattı. Sabahları, araçların bile güçlükle ilerleyebildiği yolda yürüyen madenciler ekmek parası için çalışmak zorunda olduklarını söyledi.
Özel bir maden ocağında çalışarak evlerine ekmek götürmeye çalıştıklarını belirten madenciler, soğukta üşüdüklerini söylerken sis nedeniyle zaman zaman yürümekte zorluk çektiklerini anlattı. Madencilerden Recep Akova (29), kar yağışının yoğun olduğunu belirterek "Bulunduğumuz yer yüksekte olduğu için arabalar bile çıkmakta güçlük çekiyor. Biz bile yürürken sis nedeniyle zorlanıyoruz. Ekmek parası için çalışmak zorundayız. Ailemize bakmak zorundayız" dedi.
Sabah ezanı ile yola çıkıp karlı yolları yürüdüklerini söyleyen madencilerden Ferhat Dibekli (25) de, Asma Mahallesi´nde oturduğunu ve kestirme yollara rağmen iki saat yol yürüdüklerini söyledi. Sabah evden işe başlama saatinden iki saat erken çıktıklarını belirten Dibekli, şöyle konuştu: "Kestirme yollara rağmen sabah akşam iki saat yol yürüyoruz. Soğuk ve kar oluyor. Üşüyoruz ama ne yapalım ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz. Kar yağdı mı araçlar çalışmıyor."
Editör: Pusula Gazetesi