Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde eğitim öğretim veren Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik AnadoluÖğrencisi Burhan Çakar Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonasında Zonguldak birincisi oldu.

Birleşmiş Milletlere bağlı mesleki bir organizasyon olan Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu - Inter steno'nun yönetmelikleri uyarınca dünya genelinde yapılan şampiyonalar çerçevesinde "2018 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası" da her düzeydeki resmi ve özel öğretim kurumlarının öğrenci ve mezunlarıyla her yaştaki bilgisayar kullananları, bilimsel ve daha verimli yöntemlerle çalışmaya teşvik etmeyi hedefleniyor.

Yarışmaya katılan Çaycuma Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Büro Yönetimi alanı 10. Sınıf Öğrencisi Burhan Çakar, 2018 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası 13-16 yaş kategorisinde Anadil Klasmanında 10 dakikada 2526 toplam vuruş ve 7 hatalı vuruş ile 2176 puan alarak Zonguldak 1'cisi ve Türkiye 43'cüsü oldu.

Çakar, Çok Dilli Klasmanda ise 1784 toplam vuruş ve 9 hatalı vuruş ile 1334 puan alarak Zonguldak 1'ncisi ve Türkiye 17'ncisi oldu.

Editör: Pusula Gazetesi