Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan törende konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, kütüphanenin açıldığı okul binasının milletin malının tekrar milletin hizmetine sunulduğu binalardan birisi olduğunu, 15 Temmuz kalkışmasında bu millet için canını vermiş bir şehidin adını taşıdığını söyledi.
Ürkmezer, "Bu güzel ve anlamlı okulda devletimizin imkanlarıyla zenginleştirilmiş kütüphane kazandırıyoruz. Zenginleştirilmiş kütüphaneler beni çok heyecanlandırıyor. Çünkü en değerli yatırım, geleceğimiz olan çocuklarımıza yaptığımız yatırımlardır. Benim en çok önem verdiğim şeylerden bir tanesi de işlerin bir an evvel ilerlemesi ve tamamlanmasıdır. Bazen soruluyor 'ne gerek var bu kadar aceleye?' diye. Evet gerek var. Çünkü yakalamamız gereken daha üst seviyeler var. Cumhurbaşkanımızın da dün yaptığı konuşmada olduğu gibi 24 saat esasına göre çalışmalıyız. Zaten burada da amaç ne idi, sizlere bir an evvel bu hizmetin sunulması. Bu da gerçekleştirildi." dedi.
Konuşmalarından ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Okul Müdürü Recep Güney ile birlikte Z- Kütüphane'nin açılışını yapan Ürkmezer öğrencilerle birlikte kütüphaneyi gezdi.

Editör: Pusula Gazetesi