Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı Kongresi'nde delegelerin çoğunluğunun desteğini alarak İl Başkanlığı'na seçilen Umut Başoğlu, mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu'ndan aldı. Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte öğlen saatlerinde Zonguldak Adliyesi2ne giden ve mazbatasını alan Başoğlu, "CHP olarak 36'ıncı İl Kongresi'ni gerçekleştirdik. Şölen havasında kongreyi gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte hedefimiz 2019 yılında yerel seçim ve genel seçimlerdir. Bugün merkez İlçe seçim kurulundan mazbatamızı teslim aldık. Bundan sonraki süreçte birlikte hareket edeceğiz. Yeni yönetim kurulumuzun Zonguldak'a ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

AHMET ALTUN'DAN GÖREVİ DEVRALDI

Mazbatasının alınmasının ardından CHP İl Başkanlığı'na geçen Umut Başoğlu, koltuğu da Ahmet Altun'dan devraldı. Görevi Başoğlu'na teslim eden Ahmet Altın, "Gerçekleştirdiğimiz il kongresinde, CHP İl Başkanlığına Umut Başoğlu seçilmiştir. Umut Başoğlu benim köylüm, bir yakınımdır. Kendisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin mutfağından, Gençlik Kolları ve ilçe yönetiminden gelmiştir. Başoğlu'nun devir aldığı çıtayı daha yükseğe taşıyacağından kuşkum yoktur. Kendisine başarılar dileyerek koltuğu teslim ediyorum" ifadelerini kullandı.

"EMANETİ DAHA YÜKSEKLERE TAŞIYACAĞIZ"

"Mazbatamızın şehrimize, ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" diyen Umut Başoğlu, "Önceki dönem İl Başkanlığını bu zamana kadar yürüten Sayın Ahmet Altun'a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, biz de kendimizi onun gibi sevdireceğiz. Gittiğimiz her yerde Ahmet Altun'un ne kadar sevildiğini ve saygı duyulduğuna kendim şahit oldum. Bize teslim edilen emaneti tekrar daha yükseklere çıkaracağımıza inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi