Sarıkamış Harekatı´nın 100’üncü yıldönümünde, donarak şehit olan on binlerce asker için Zonguldak´ta anma yürüyüşü düzenlendi.
Kozlu sahil yolu Milli Egemenlik Caddesi’ndeki Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüşe; İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ahmet Güngör, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, muharip gaziler, sağlık görevlileri, bazı sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve sporcular katıldı. Yürüyüşe katılan 300 kişi, ellerinde Türk bayrakları ve “Dedeciğim ben geldim”, “Sarıkamış ayazdır”, “Sarıkamış yaramdır”, “Sarıkamış boramdır”, “Sarıkamış destanı kalmasın anılarda” ve “Sarıkamış destandır” yazılı döviz taşıdı. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen kalabalığa, vatandaşlar alkışlarla, sürücüler ise korna çalarak destek verdi. Şehitler Anıtı’nda sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, amaçlarının, Sarıkamış Harekatı’nın 100’üncü yılında bir kez daha şehitleri anmak ve bunu genç gönüllerde ebediyete kadar yaşatmak olduğunu söyledi. Akdeniz, "Bugün birkaç kilometre yürüdünüz. Her adımında önemli şeyler kazandınız. Sarıkamış ruhunu da burada yaşamış oldunuz, görmüş oldunuz. Gençlerimizin de gözlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını görmek bizi çok mutlu etti" dedi.
Daha sonra Şehitler Anıtı’na karanfil bırakıldı.

Editör: Pusula Gazetesi