Ak Parti İl İstişare Toplantısı Ereğli´de gerçekleştirildi.
Belen Sanayi Sitesi´ndeki düğün Salonu´nda yapılan toplantıya, partinin bölge koordinatörü Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, Zonguldak milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, partinin ilçe ve belde belediye başkanları il, ilçe ve belde yöneticileri katıldı.
Toplantının basına açık bölümünde İl Başkanı Hamdi Uçar Milletvekili Dede´ye, üzerinde lokomotif ve madenci bulunan maket hediye etti.
Gazetecilerin fotoğraf almalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
Toplantının basına kapalı bölümünde teşkilat çalışmaları ele alındı. Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen ve Bölge Koordinatörü Mahmut Dede´nin selamlama konuşması yaptığı toplantıda teşkilat sorumluları kendi alanlarındaki mevcut çalışmalarla bundan sonra yapmak istedikleri çalışmaları anlattılar.
Aylık değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda partinin hizmetlerinin gerek basın, gerekse birebir vatandaşlara anlatılmasının önemi vurgulandı.
Toplantıda söz alan isimlerden biri de Alaplı İlçe Başkanı ve eski Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu idi.
Çaturoğlu konuşmasında görevden alınıp alınmayacağı yönündeki söylentileri hatırlatarak İl Başkanı Hamdi Uçar ile milletvekillerini sert dille eleştirdi. Çaturoğlu´nun sarf ettiği sözlerden ve konuşma tarzından rahatsız olan Bölge Koordinatörü Dede, Çaturoğlu´nu uyararak öncelikle Alaplı´da kaybedilen seçimin hesabının verilmesi gerektiğini vurguladı.
Teşkilat üyelerinin üstlendikleri görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmalarını isteyen Dede katılımcılara ve teşkilat üyelerine teşekkür etti.
Faruk Çaturoğlu danışma toplantısıyla ilgili olarak; "Toplantımız basına kapalıydı. Kendi içimizde konuştuk. Bu konularda bir şey konuşamam" dedi.
Ak Partili yöneticiler de basına kapalı bölümde yapılan konuşmalarla ilgili değerlendirme yapmadı.
Editör: Pusula Gazetesi