Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı ekipleri tarafından Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda başlayan eğitimde Özel Güvenlik Personelinin görev ve sorumlulukları iş çevrelerinde karşılaştıkları sorunlar ve çözümleri Ast Üst Sorumlulukları, görev yetki alanları ve benzeri birçok konuda eğitim veriliyor.
Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye'de bin 435 Özel Güvenlik Şirketi, 444 Özel Güvenlik Eğitim Kurumu, 289 Alarm İzleme Merkezi ve 95 bin 577 Özel Güvenlik İzni Verilen yer bulunuyor. 283 bin 431 çalışan Özel Güvenlik görevlisi 29 bin 383 Silahlı Özel Güvenlik görevlisi, 1 milyon 556 bin 250 Özel Güvenlik Sertifikası bulunan şahıs ve 1 milyon 58 bin 626 Özel Güvenlik Kimlik Kartı verilen kişi var. Sektörün denetimi, Polis Başmüfettişlerimiz ve Valiliklerce gerçekleştirilmektedir. 2018 yılı içerisinde, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı olarak, bir taraftan denetim görevini ifa ederken diğer taraftan da temel hak ve hürriyetlerin korunması ve kolluk hizmetlerinin tamamlayıcısı olan özel güvenlik hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik eğitim programlarına başlanacaktır'' denildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatları ile başlatılan proje çerçevesinde ülke genelinde özel güvenlik personeline yönelik bir eğitim programı ifa edildiği belirtilen açıklama, ''Bu program çerçevesinde ülkemiz genelinde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin bilgi, beceri, tecrübe ve sunulan güvenlik hizmetlerinin kalitesinin arttırılması amacıyla, etkili iletişim, genel kollukla ilişkiler ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi, güvenlik tedbirleri ve özel güvenlik hukuku alanlarında eğitim planı hazırlanmıştır. Ayrıca AFAD Başkanlığı personelince kendi eğitim programları çerçevesinde katılım sağlanacaktır'' ifadelerine yer verildi.

Editör: Pusula Gazetesi