Düzce Üniversitesi Rektörlük Makamında gerçekleşen imza töreninde, işbirliği protokolünü Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Uluslararası Merhamet Cemiyeti Derneği adına ise Dernek Başkanı Ali Öztop imzaladı.
Düzce Üniversitesi'nin ihtisaslaşması çalışmaları kapsamında dernekle olan işbirliği sözleşmesi sayesinde uluslararası yatırımcıların Düzce'ye yeni yatırımlarının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. İşbirliği protokolü ile taraflar arasında ortak Ar-Ge ve Ür-Ge projelerinin gerçekleştirilmesi, tedarikçiler tarafından ürünlerin tedarikinin yapılması, tarafların sahip olduğu laboratuvar imkanlarının ortak kullanımının sağlanması, sektörde karşılaşılan sorunlara bilimsel çözüm yolları bulunması ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi amaçlanıyor.
Protokol, Düzce Üniversitesi ile Dernek arasında; bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik proje, ürün tedariki, taraflar arasında projelere dayalı makale ve bildiri çalışmalarının yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak alt yapı çalışmaları, karşılıklı eğitim faaliyetleri ve öğretim üyelerinin ilgili derneğe yapacakları danışmanlık hizmetleri gibi konuları kapsıyor.

Editör: Pusula Gazetesi