Dün yaptığı açıklama ile 2009 yılında gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatan İl Emniyet Müdürlüğü 2010 yılında da kurum içi etkinliklere ve suçun önlenmesi konusunda yapılan sosyal faaliyetlere devam edileceğini bildirdi. 2009 yılında kurumun yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaşan Emniyet Müdürlüğü, bu dönem içerisinde yapılan uygulamalarla, kurum içinde yapılan eğitim faaliyetleriyle personelin eğitimlerine ağırlık verildiğini, yapılan sosyal uygulamalarla da vatandaşların kanunlara daha duyarlı olmasını sağlamayı hedeflendiğini duyurdu. Bartın Emniyet Müdürlüğü&8217;nden 2009 yılında gerçekleştirilen etkinlik ve faaliyetlerle ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:


3 adet otomobil alındı


Bartın Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (Mobese) ile ilgili çalışmalar sürmektedir. Nezarethanelerin iyileştirme çalışmaları sürmektedir. İl Merkezi ve üç ilçe merkezinde bulunan hizmet binalarımızın tadilat çalışmaları tamamlanmıştır. Müdürlüğümüze, mübadele yoluyla 2010 model 3 adet yeni araç alındı. Personelimizin eğitim çalışmalarına bu dönemde yine önem verildi. Bu kapsamda 3. dönem Temel PC kursu düzenlenmiştir. Ayrıca personelimize yönelik İngilizce Kursu planlanmaktadır. Sürücülerin dikkatini trafik kurallarına çekmek amacıyla 1000 adet oto kokusu dağıtılmış, ayrıca yol kullanıcılarını kazalara karşı bilgilendirici ve uyarıcı broşürler hazırlanarak dağıtımına devam edilmektedir.


Eğitim çalışmaları yapıldı


Trafik güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözüm projeleri çerçevesinde vatandaşlara olduğu gibi trafik biriminde görevli personelimize yönelik de eğitim çalışmaları yapılmaktadır. Toplum Destekli Polislik Hizmetleri çerçevesinde resmi kurum ve esnaf ziyaretleri yapılarak vatandaşlarımızın Emniyet hizmetleri ile ilgili düşünceleri ve istekleri öğrenilmektedir. Toplum Destekli Polislik Hizmetleri çerçevesinde Çocuk yuvası ve Huzur Evi ziyaretleri yapılmıştır. Polis Radyosu yayınlarının ilimizde de dinlenebilmesi için gerekli çalışmalar yapılarak, Polis Radyosu FM 95.5 Mhz Frekansından ilimizde yayın yapmaktadır. Bu sayede vatandaşlarımızın Polis Radyosunun eğitici ve uyarıcı yayınları ile daha da duyarlı hale gelmeleri sağlanmaktadır.


Yıldırım Ekipleri oluşturuldu


Yenilenen web sitemiz (www.bartin.pol.tr) ile vatandaşlarımızın sitemize daha kolay ulaşması sağlanmış olup, ihbarlarını, görüş ve önerilerini bize daha kolay ulaştırmaları sağlanmıştır Ayrıca web sitemizde vatandaşlarımız; suçların önlenmesi hakkında bilgilendirilmektedir. Devriye hizmetlerine ağırlık verilerek, özellikle vatandaşlarımızın yoğun oldukları bölgelerde suçun önlenmesine ve birebir vatandaşlarımızın, işyeri sahiplerinin bilgilendirilmesi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Hırsızlık, yankesicilik, kapkaç ve dolandırıcılık gibi asayiş suçlarının önlenmesine yönelik vatandaşlarımızı bilinçlendirici etkinlikler yapılmaktadır. Polisin Asayiş Suçları ile Mücadele Stratejisinin Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi&8221; kapsamında ilimizde &8220;Güven Timleri&8221; ve &8220;Yıldırım Ekipleri&8221; oluşturulmuş olup asayiş suçları ile mücadelede mevcut ekiplerimizin yanında bu ekiplerimiz de çalışmalara hız vermiştir.


Öğrenciler daha da bilinçlendi


Sorumluluk bölgemizde faaliyet gösteren internet cafeler üzerinde denetimlerimiz sıklaştırılmış olup, denetimlerin yanında işletmecilerin de suçun önlenmesi ve polis ile işbirliği yapmaları konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Korsan CD ve benzeri konularda denetimlere ağırlık verilmektedir. Okul önlerinde özellikle öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinde suçun önlenmesi ve trafik tanzimi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Öğrencilerin trafik konusuna katılımlarının daha etkin olarak sağlanabilmesi amacıyla &8220;Ailemin ve ülkemin trafik polisiyim&8221; ibareli kimlik kartları hazırlanmış ve görevlilerimiz tarafından okullara gidilerek dağıtımı yapılmıştır. Bisiklete binmeyi özendirmek amacıyla, Trafik haftası etkinlikleri kapsamında &8220;Bisiklet Şenliği&8221; düzenlenerek katılımcılara, üzerinde &8220;Trafikte önce siz örnek olun, diğerlerinin değiştiğini göreceksiniz&8221; yazılı 3000 adet tişört dağıtılmıştır.


Alo Vatan hattı hizmete girdi


Şoför esnafa yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına, Şoförler Cemiyeti ve ilgili kurumların koordinesinde devam edilmektedir. İlimizde şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firma temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir. İnternet Cafelerde oynanacak oyunlar ile ilgili yeni düzenlemeler yapılarak duyuruları yapılmıştır. Alo Vatan Hattı ( +90 378 155 11 22) uygulaması hayata geçirilerek vatandaşlarımızın yurtdışından da 155 Polis İmdat telefonlarımıza ulaşarak ihbar, şikâyet, görüş ve önerilerini bildirmeleri sağlanmıştır. Bu açıdan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerimizin daha kısa sürede yapılması için Kamu Hizmet Standardı tabloları düzenlenerek İnternet sayfamızda yayınlanmıştır. Emniyet Müdürlüğümüz yönetici ve personeline yönelik olarak Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından insan hakları konusunda yapılan katkılarından dolayı teşekkür belgesi verilmiştir.


Eğlenceye dönük patlayıcılar yasaklandı


Kış Trafik tedbirleri hakkında vatandaşlarımız bilgilendirilmektedir. Vatandaşlarımızı Trafik konusunda bilinçlendirmek amacıyla çeşitli tanıtım stantları hazırlanarak, halkın yoğun olduğu yerlerde sergilenmektedir. Uyuşturucu ve Terör konusunda vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için okullarımızda, Milli Eğitim Müdürlüğü&8217;ne bağlı devlet-özel yurt ve pansiyonlarda seminer ve konferanslar düzenlenmiştir. Başbakanlık genelgesi kapsamında gerekli tasarruf tedbirleri alınarak uygulanmaktadır. Proteknik maddeler olarak adlandırılan şenlik ve işaret fişekleri, oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin saklanması, kullanımı ve denetlenmesi hakkında yönerge hazırlanarak Valilik Makamının 10.12.2009 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Suçların daha işlenmeden önlenebilmesi, Meydana gelen suçların fail ve delillerinin gecikmeden yakalanabilmesi, İlimizde hassasiyetle uygulanmakta olan ve sokak hâkimiyetini esas alan uygulamalarımızın daha üst düzeylere taşınabilmesi, Suç ve suçlularla mücadelede etkinliğin arttırılabilmesi ve Bartın&8217;a yakışır bir güvenlik hizmetinin sunulabilmesi için çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir.


Editör: Pusula Gazetesi