Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Gençlik Kolları Başkanı Ömer Altunbasan, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu olarak partiden ve yönetimden istifa ettiklerini söyledi. İstifasını dün Cumhuriyet Alanında bulunan Atatürk anıtı önünde yaptığı basın açıklaması ile duyuran Altunsaban; &8220;Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı&8217;ndan ve partiden istifa etmiş bulunmaktayız. CHP Yönetimindeki ayrıştırmalar ve verilen sözlerin yapılmaması, gençliğe sahip çıkılmaması gibi daha birçok nedenden dolayı böyle bir karar aldık. Bununla ilgili arkadaşlarımızla görüş alışverişinde bulunduk ve CHP çatısı altında siyaset yapmamaya karar verdik&8221; dedi.


Başka partilerden teklifler var


İl Başkanı Hakan Ceylan ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Gümüş&8217;le tartışma yaşadıkları ve istifa nedeninin bu tartışmalar olduğunu kaydeden Altunsaban; Bunların nedeni de önceden beri gelen sıkıntılar ve kongre sonrası benim İl Başkanı Hakan Ceylan ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Gümüş ile yaşadığım çatışmalar ve tatsızlıklardan meydana gelen olaylardır. Bunda sonraki siyasi hayatımıza da hangi siyasi parti ile devam ederiz daha buna karar vermedik ancak bize bugün mecliste çatısı olan partilerden teklifler var. Bunlarla ilgili ortak düşünerek karar alacağız. Gençlik Kolları İl Yönetimindeki arkadaşlarımızla birlikte hareket ederek bundan sonraki siyasi hayatımıza yön vereceğiz&8221; diye konuştu.


Gençlere değer verilmiyor


Yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetiminin gençleri önemsemediğini iddia eden Altunsaban; &8220;Bartın&8217;daki siyaseti çok iyi biliyoruz. Bize verilen sözler tutulmadı ve gençlik sürekli olarak önemsenmedi. Bu önemsenmeyişin nedenini bilmiyoruz. 2007 ve 2009 seçimlerinde gece gündüz demeden ekibimiz ile birlikte çalıştık. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisinden bütün bağlarımı koparıyorum. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi&8217;ne bundan sonraki siyasi hayatında Bartın&8217;da başarılar diliyorum. Kimseye dargınlığımız kırgınlığımız yok ama bazı kırgınlıklar giderilebilecek şekilde olsaydı bugün bu açıklamayı yapmazdık&8221; şeklinde konuştu.



Editör: Pusula Gazetesi