Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Zeki Tosun, parti binasında düzenlediği basın açıklamasıyla İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Tousn yaptığı açıklamda şu ifadelere yer verdi; "14 Şubat 2015 Tarihinde Yapılan 5. Olağan Kongre İle İl Başkanlığı Görevine Geldim. Bu Güne Kadar 7 Haziran 2015 Tarihinde Ve 1 Kasım 2015 Tarihinde İki Genel Seçim Yaşadık. 16 Nisan 2016 Tarihinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa Değişikliği Halk Oylamasını Gerçekleştirdik. 15 Temmuz Tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün Hain Darbe Girişimini Yaşadık. Bu Darbe Girişiminde Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın Ve Başbakanımızın Çağrıları İle Halkımızla Birlikte Sokağa İnip Ülkemize, Bayrağımıza Ve Demokrasimize Sahip Çıktık.

Teşkilat Mensuplarımız Ve Milletvekillerimiz İle Birlikte Demokrasi Nöbetleri Tuttuk.

Sevgili Basın Mensupları.

Geçtiğimiz Hafta Sonu Bartın Ve Karabük Ak Parti İl Kongrelerine Katılanaı Sayın Başbakanımız Binali Yıldırımı Devrek İlçemizde Karşılayarak Bir Süre Ağırladık.

Milletvekillerimiz, Sayın Valimiz, Belediye Başkanlarımız Ve Teşkilat Mensuplarımızla Karşılayarak Ağırladığımız Sayın Başbakanımıza Özellikle Hava Alanı, Kara Yollarımız Ve Hastane İnşaatımız Başta Olmak Üzere Diğer Yatırım Ve Çalışmalar İle İlgili Raporlar Sunarak Hızlandırılması Konusunda Sayın Başbakanımız Talimatları Verdi.

Değerli Arkadaşlarım.

Göreve Geldiğimiz 14 Şubat 2015 Tarihinden Buyana Milletvekillerimiz Ve Teşkilatlarımızla Birlikte Önemli Çalışmalar Yaptık.

Bunların En Önemlisi 150 Yıllık Hayali Barındıran, 1984 Yılından Buyana Her Seçimde Gündeme Getirilip Bir Türlü Başlatılamayan Filyos Projesini Hayata Geçirdik.

Filyos Liman İhalesi 18 Mart 2014 Tarihinde Yapıldı, 9 Aralık 2016 Tarihinde Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Tarafından Temeli Atıldı. Şu Ana Kadar Mendirek Ve Dolgu Çalışmalarında % 25 Seviyelerine Gelindi.

Görev Yaptığımız Üç Yıllık Süre İçerisinde, Sapça, Üzülmez Ve Kozlu Tünellerimiz Yapılarak Hizmete Açıldı. Karayollarımızda Çalışmalarımız Hızlı Bir Şekilde Sürüyor. 2018 Yılı Sonuna Kadar Diğer Çalışmalarda Tamamlanacak.

Mithatpaşa Tüneli İle Kilimli Filyos Yolunda Çalışmalar Hızla Devam Ediyor.

Göreve Geldiğimizde 48 Adet Olan İkili Eğitim Gören Okul Sayısı Eğitim Alanına Yapılan Yeni Yatırımlarla Derslik Sayısı Artırılmış Olup 8 Adete Düşürüldü. 2018 Yılı Sonunda İkili Eğitim Gören Okul Sayısı Kalmayacak.

2014 Yılında Başladığımız Doğalgaza Geçiş Süreci İle İl Merkezi Başta Olmak Üzere 7 İlçemize Doğalgaz Verilmiş Olup, Beldelerimizin De Doğalgaza Geçme Çalışmaları Başlatılmıştır. İl Merkezi Ve İlçelerimizde Doğalgaz Kullanım Oranı % 60 Seviyelerine Ulaşmış Durumda.

Sevgili Arkadaşlar.

Diğer Ve Önemli Bir Konu Da Sayın Cumhurbaşkanımızın Sözünü Verdiği Ve 800 Bin Çalışanımızı İlgilendiren Taşeron İşçilerimizin Kadroya Geçirilmesi Hususudur.

Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında Toplanan Bakanlar Kurulu Toplantısında Alınan Ve Cumhurbaşkanımızın Onayından Sonra Pazar Günkü Resmi Gazetede Yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname İle Kadroya Alınma Konusu Yasalaşarak Yürürlüğe Girmiş Bulunmaktadır.

Bu Yasa İle 4 Aralık 2017 Tarihinden Önce İşe Başlayan Ve Halen Çalışmakta Olan Taşeron İşçilerimiz KHK İle Kadroya Geçme İmkanı Bulmuşlardır. Tüm Çalışan Taşeron İşçilerimize Ve Halkımıza Hayırlı Olmasını Diliyorum.

Değerli Basın Mensupları.

Bilindiği Gibi İl Teşkilatımızın 6. Olağan Kongre Tarihi Genel Merkezimiz Teşkilat Başkanlığı Tarafından 20 Ocak 2018 Olarak Belirlenmiş Olup Kongremizin Coşku İçinde İlimize Yakışır Bir Şekilde Gerçekleştirmek İçin Çalışmalarımıza Başladık.

Kurucu Genel Başkanımız Ve Cumhurbaşkanımızın ve Teşkilat Başkanımız Mustafa Ataş'ın Yüksek Takdirleri İle İl Başkanlığına Yeniden Adaylığım Uygun Görülmüştür.

Cumhurbaşkanımızın 7 Düvele karşı Verdiği Vatan Mücadelesinde onu Asla Yalnız Bırakmayacağız.

Vatan İçin, Millet İçin, Mukaddesat İçin Durmak Yola Yola Devam Diyoruz.

20 Ocak 2018 Cumartesi Günü Site Spor Salonunda Saat 13.00 De Yapacağımız 6. Olağan İl Kongremize Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Bazı Bakanlarımız İle Genel Başkan Yardımlarımız Ve Milletvekillerimiz Katılacaklardır.

Bu Duygu Ve Düşüncelerle 20 Ocak 2018 Cumartesi Günü Saat 13.00 De Yapacağımız 6. Olağan Kongremize Tüm halkımızı Davet Ediyor, Kongremizin Hayırlara Vesile Olmasını Yüce Allah'tan Diliyorum, Hepinize Saygılarımı Sunuyorum."

Editör: Pusula Gazetesi