Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, ilk kez geldiği Zonguldak´a hayran kaldı. Zonguldak´ın yeterince tanıtılmamış olmasına üzüldüğünü belirten Melek, Vali Erdal Ata ile görüşmesi sırasında üç farklı proje sundu.
Karaelmas Gazeteciler Derneği´nin ödül törenine katılmak için Zonguldak´a gelen Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürü Melek´in salondaki sözleri büyük yankı yaratmış ve konuşması defalarca alkışlarla kesilmişti. Geceyi Emirgan Otel´de geçiren Melek Ankara´ya dönüşü öncesi yaptığı değerlendirmede; "Zonguldak´a bugüne kadar gelmemekle çok geç kalmışız. İyi ki gelmişiz. Yabancı basın mensuplarının da ülkemizde çalışmasına yardımcı oluyoruz. Bu bağlamda, ilk fırsatta Ankara´da Zonguldak´ı tarif edecek el sanatı ürünleri ve fotoğrafların yer alacağı sergi açacağız. Ülkemizdeki yabancı basın mensuplarını davet edeceğiz. Kentin tanıtılması amacıyla Zonguldak´ta organizasyon yapıp masrafları genel müdürlüğümüzden karşılanarak yabancı basın mensuplarını getireceğiz. Buranın doğal güzelliklerini, sanayisini ve yatırım alanlarını gezdireceğiz. Ayrıca, kentte yapılabilecek uluslararası bir organizasyonun koordinatörlüğünü ve sponsorluğunu üstleneceğiz.
Tanıtımla ilgili ne tür talep olursa hizmete hazırız. Sayın Valimizle projeleri konuştuk. Önümüzdeki günlerde yapacağımız müşterek çalışmayla Zonguldak´ı yurt içinde ve yurt dışında tanıtacağız. Zonguldak, hem Ankara hem İstanbul´a çok yakın. Özellikle Ankara ve çevre illerde yaşayanların hafta sonları gelip balık yiyebileceği çok güzel bir kent. Bunun için tanıtım gerekli. Zonguldak istesin, biz tanıtım eksikliğini giderelim. Zonguldak Valimiz ve basın mensuplarımızla güzel bir tanıtım yapacağımıza inanıyorum. Zonguldak´ta bulunmaktan çok keyif aldım. Herkese selamlarımı ve teşekkürlerimi gönderiyorum" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi