Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı´nca düzenlenen, "Tanıtım ve Medya Başkanları İstişare Semineri" 8-9 Ocak tarihlerinde Ak Parti Genel Merkezi Konferans Salonu&[#]8217;nda yapıldı. Tanıtım ve Medya Başkanı, eski Milli Eğitim Bakanı Dr. Hüseyin Çelik açış konuşmasını yaptı.
Türkiye´nin yeni bir dönemden geçtiğini, halkın bilgilendirilmesi ve aydınlatılmasının bilinciyle tanıtım ve medya ilişkilerinin önemini vurguladı. Tanıtım ve Medya Başkanlarının amatör bir ruh ve profesyonel bir anlayışla çalışmaları için geniş kapsamlı bir çalışma başlattıklarını söyledi. İletişimin tüm imkanlarını kullanarak herkesimin anlayabileceği, bilgilenebileceği ve farkındalık oluşturacaklarını Sayın Çelik, "Bu süreçte halkımızı bilgilendirme ve aydınlatma açısından söylemlerimiz ve hizmetlerimiz tüm illerimizle örtüşerek bugün bir dünya markası olan Ak Partimizin başarısını paylaşacağız. Özellikle genel ve yerel çalışmalarımızda sizlerle birlikte her türlü propagandayla birlikte özellikle kirli propagandaya karşı etkin çalışmaları halkımızla gerçekleştireceğiz" dedi. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir iletişimin toplumsal aydınlanma ve doğru bilgilendirmedeki önemini anlattı. Ak Parti MKYK üyesi Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İstanbul Milletvekili Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Nursuna Memecan, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Bostancı Kanal 24 TV Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç iletişim dili, habercilik, yerel basın ve medya ilişkileri, hakkında sunum yaptılar.
"Tanıtım ve Medya Başkanları İstişare Semineri" ne katılan tüm illerin Tanıtım ve Medya Başkanları çalışmalarını yansıtırken görüş ve önerilerini sundular. İletişim birlikteliği ve gönül köprüsü ağı kurulması, iller arası ortak haberleşmenin gerçekleştirilerek çalışmaların yansıtılması benimsendi. İl Tanıtım ve Medya Başkanları Semineri kısa sunumlarıyla değerlendirmelerde bulundular. Zonguldak Ak Parti İl Tanıtım ve Medya Başkanı G. İsmail Öztürk, bölgelerarası işbirliği, yerel basın yayın ve medya kuruluşları ilişkileri ve uygulamaları ile genel siyasetin yerele, yerel siyasetin de genele yansıtılarak hizmete dönüştürülmesini içeren sunumu ilgiyle izlendi. Sununum sonrasında Seminer Yöneticisi Tanıtım ve Medya başkanı Çelik ve yardımcılarıyla katılımcılar tarafından alkışlandı.
Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hüseyin Çelik, seminerin genel değerlendirmesini yaptı. Görüş ve önerilerin değerlendirilerek sonuçlarının teşkilatlarla ve halkla paylaşılacağını belirtti. Seminer onuruna verilen yemeğin ardından Ak Parti Genel Merkezi önünde aile fotoğrafı çekildi.
Editör: Pusula Gazetesi